F1 2013 sezonunu sevdiren 11 neden

Share

Kabul etmemiz gerekir ki, Formula 1’in 2013 sezonu asla bir klasik değil ve olamayacak. Ama bu, akıllarımızda yer eden bazı anılar bırakmadığı anlamına da gelmiyor elbet.

İşte 2013 F1 sezonunda kolay kolay unutamayacağımız 11 ayrıntı:

1- Rush

1976 Formula 1 sezonuyla ilgili bir filmin gelecek olması açıkçası günümüz Formula 1 taraftarlarından pek azını heyecanlandırdı. Senna filminden hepimiz zevk aldık ama kabul etmek gerekir ki belgesel özelliği daha ağır basıyordu.

Fakat Rush’ta, Ron Howard’ın ekibi birinci sınıf bir iş gerçekleştirmiş. Niki Lauda ve James Hunt’ın renkli hayatları büyük bir eğlence eşliğinde filme aktarılmış ve sonuç gerçekten olağanüstü. IMDb’den de 8.3 puan alan Rush, 2013’ün Formula 1 alanında kazanılmış en büyük artılarından.

2- Spa’daki sıralama turları

Spa zaten çoğu zaman “mücadelenin kralı” olarak anılan bir pist ve bu altyapısı bir de yağmurla renklenince, Formula 1 için unutulmaz anların habercisi oluyor.

Üç Marussia ve Caterham pilotlarının aldığı lastik riskiyle başlatıp Paul di Resta’nın neredeyse kazanacağı pole pozisyonuyla biten unutulmaz bir sıralama performansı 2013 Belçika GP’sindeydi.

3- Yeni kameralar


IndyCar’da örneğini gördüğümüz 360 derecelik kameraları Formula 1’de ilk kez 2013 Abu Dhabi GP’sinde gördük. 2014’te daha fazlasını görmeyi de umuyoruz.

4- Kimi Raikkonen tekrar Ferrari’de

F1 ‘14 sezonunda, 60 yıldan beri ilk kez Ferrari’de iki dünya şampiyonunun yarışacağı haberini 2013’te aldık. Sürücü piyasası ve Fernando Alonso & Kimi Raikkonen ikilisinin aynı takımda oluşu açısından heyecanı da cabası.

5- Valncia’sız sezon

Bu karışık, vinçlerle çevrili İspanyol sanayi bölgesini özleyeniniz var mı?

Henüz Bahreyn bu kaderi paylaşmasa da, Valencia ile birlikte Kore’nin de ortalardan kalkması, Formula 1 için büyük bir kazanç.

6- Belçika’daki Greenpeace protestosu

Shell sponsorluğundaki Belçika Grand Prix’sine, Greenpeace’in kutuplardaki kazıları sebebiyle Shell’i protestosu damgasını vurdu.

Yarışta ve podyumda uzaktan kumandalı Shell karşıtı pankartlar görülmeye değerdi.

7- P1 vs LaFerrari

Formula 1’in en iyi iki takımı Ferrari ve McLaren arasındaki rekabet, 2013 yılanda süper araçlar kategorisine de sıçradı.

Umarız 2014’te, akıl dolu ismiyle McLaren P1 ve Ferrari LaFerrari’yi pist üzerinde yarışırken de görürüz.

8- Vettel’in yok saydığı takım emirleri

2011 Britanya’da olduğu gibi, 2013 Malezya’da da Sebastian Vettel, takımdan gelen takım arkadaşı Webber’i geçmemesi yönündeki “emirleri” dinlemedi. Büyük bir şampiyon için mantıklı, takım oyuncusu için tartışılır ama izleyenler için kesinlikle harika anlardı.

9- Kimi Raikkonen’in GP3 testi

F1 pilotlarını diğer serilerde yarışırken görmek hepimizin hoşuna gider. Ralli ve kış sporlarıyla sıkça karşımıza çıkan kimi Raikkonen, 2013 Kore GP’sinde de bir GP3 aracı test etti.

10- Retro McLaren kasketleri

Evet 2013’te McLaren bir podyum bile göremedi ama bu yıl aynı zamanda takımın 50. senesiydi ve bunu birçok grand prix’de doyasıya kutladılar. İtalya GP’sinde taktıkları eski kasketleri de bu kutlamaların güzel bir örneğiydi.

11- Lotus Tweet’leri

Lotus’un 2013 sezonu başında aracı için kullandığı I’m Sexy And I Know It sloganı gibi birçok esprili yaklaşımı yıl içinde Twitter hesapları aracılığıyla Formula 1 dünyasına renk kattı.

You may also like...