Facebook 10 yaşında. Peki ya sonrası?

Share

4 Şubat 2004’te Mark Zuckerberg’in Harvard yurdunda kurduğu Facebook bugün dünya çapında 1.2 milyardan fazla kullanıcısyla 10 yaşında.

Bununla beraber Facebook son yıllarda üzerindeki ilginin çoğunu kaybetmeye başladı. Yapılan araştırmalara göre Facebook, üç yıl içerisinde aktif kullanıcı sayısının yüzde 80’ini kaybedebilir.

Facebook’taki bu düşüşün başlıca sebebi olaraksa, sosyal medyayı ayakta tutan gençlerin, ebeveynlerinin de Facebook kullanıcısı olmaya başlaması. Genç üyelerinin %25’ini şimdiden kaybeden Facebook’ta, 55 yaş ve üzeri üye sayısında ise %80’lik bir artış var. Gençlerinse gizliliklerini daha iyi sağlayab WhatsApp ve Snapcast gibi alternatiflere yöneldiği görülüyor.

Ancak bu durum, Facebook xarar etmeye başlıyor demek de değil. Şirketin geliri 2013’te yüzde 55 artışla 7,87 milyar dolara çıkarken karları da 7 kat artışla yıllık 1,5 milyar dolara ulaştı.

Sosyal medya görüntüsünden yeni imajlara bürünmeye çalışan Facebook haber ve reklamcılık alanında çeşitli çalışmalar yürütüyor.

İster sevilsin ister nefret edilsin, Facebook 10 senedir aramızda ve çeşitli şekillerde bir süre daha aramızda kalacağa benziyor.

You may also like...