Apple, CarPlay bilgi-eğlence sistemini tanıttı

Share
Apple, iOS cihazlar ile otomobiller arasında bağlantı sağlayacak CarPlay araç içi bilgi-eğlence sistemini tanıttı.
Carplay
“iOS in the car” yani araçtaki iOS ismiyle anılan sistemin yeniden markası olarak karşımıza çıkacak olan CarPlay, iPhone kullanıcılarının otomobilleri üzerinden çağrı yapma, müzik dinleme, Siri tabanlı ses kontrolü ve haritalar gibi birçok uygulamaya erişmesini sağlayacak.

Dokunmatik ekran sayesinde otomobilin konsolundaki sistem iOS cihaz benzeri tepki verecekken, Spotify ve Beats Radio gibi bazı üçüncü parti yazılımlar da CarPlay üzerinden kontrol eilebilecek. Kağıt üzerinde kullanılamayacak ve eksikliği hissedilecek tek uygulama ise Google Maps.

Tanıtım esnasında Apple, Ferrari, Mercedes-Benz ve Volvo ile CarPlay sistemini kullanacakken kısa süre içerisinde bu markalara BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar, Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki veToyota Motor Corp.’un katılması planlanıyor.

CarPlay, lightning bağlantılı iOS 7 cihazlar tarafından (yani en eski iPhone 5 tarafından) desteklenecek ve CarPlay destekli ilk araçlar 2014 yılından itibaren yollarda olacak.

You may also like...