Formula 1’e son 9 gün!

Share

Değişen kural değişiklikleriyle merakla beklenen 2014 Formula 1 sezonunun başlamasına 9 gün kaldı.

16 Mart’ta Avustralya GP’si ile başlayacak olan sezon, 23 Kasım’da Abu Dhabi’de noktalanacak. Sezonun tüm yarışlarıysa şöyle:

Sezon öncesi testleri üst sıralarda tamamlayan Mercedes GP, 2014 Formula 1 sezonuna favori olarak girerken büyük takımlar arasında daha sabit bir performans sergileyen McLaren ve Ferrari, Alman üreticiyi takip eden takımlar oldu.

Testlerin en büyük sürpriziyse aralarında son dört yılın şampiyonu Red Bull’un da bulunduğu Renault motoru kullanan takımlar oldu. Test mesafesini dahi tamamlayamayan Renault motorlu Red Bull Racing, Lotus vb takımlar için ilk birkaç yarış kabus gibi geçebilir.

2014 sezonu için sürpriz adayı olaraksa iki takım ön plana çıkıyor; son dönemde zor günler geçiren efsane takım Williams ve Force India. Özellikle büyük takımların gelişim yarışları sonuç verene kadarki ilk yarışlarda iyi puanlar elde edebilecek bu iki takıma dikkat etmek gerek.

Ayrıca geçirdiği kayak kazası sonrası halen komada olan Formula 1’in efsane ismi Michael Schumacher’i de anmamak olmaz. Son olarak Uluslararası Bahreyn Pisti’nin ilk virajına, Alman pilotun ismi verildi. Schumacher’in de en kısa zamanda iyileşip yarıştığı yıllardaki savaşçı ismine yakışır onurlandırmalara erişmesini umuyoruz.

Bilinmezlikler heyecan yaratır ve 2014 Formula 1 sezonunda bu bilinmezliklerden fazlasıyla var. Onun veya bunun kazanması şeklinde olmasa bile, herkesin tadını çıkartabileceği bir yıl olsun.

You may also like...