Fitbit One incelemesi

Share

Fitbit One yaklaşık 1 yıldır kullandığım bir cihaz. Adım sayar teknolojisinin son noktası diyebilirim. Sadece spor yapanlar için değil, herkesin kullanabileceği adımınızı, çıkılan kat sayısını, katedilen mesafeyi, yakılan kaloriyi ölçen, uyku düzeninizi takip eden, sessiz alarmı olan ve app’i ile yediğiniz yemekten içtiğiniz suya kadar hayatınızı ölçümlendiren müthiş bir cihaz. Üstelik gün içinde hareketiniz az ise bir yaşam koçu edasıyla “love ya, climb it, rock on, smooches, u can do it…vb” sizi gülümseten cümlelerle harekete teşvik eden bir dost.

Digital saat, adım-kat-mesafe-kalori ölçer özelliklerinin yanısıra minik bir çiçeğe sahipsiniz ve siz hareket ettikçe çiçeğiniz büyüyor.

Kutu içeriğinde bir adet kol bantı, şarj bağlantısı, üzerinizde taşımak için klipsli kılıf bulunuyor. Kol bandının görevi ister spor yaparken, isterseniz uyurken fitbit’i üzerinizde bulundurabilmek. Uyurken diyorum çünkü fitbit aynı zamanda uyku düzeninizi ölçümleyen bir cihaz.

Bu şekilde kolunuza bağladıktan sonra cihazın üzerindeki tuşa basılı tutuyorsunuz ve sabah uyandığınızda yine basılı tutarak kapatıyorsunuz. Ve sabah kalktığınızda kaç saat uyumuşsunuz, gece uyurken kaç kez uyanmışsınız yada kıpırdanmışsınız hepsini uygulamaya bağlanıp görebilirsiniz.

Bunun dışında uygulamasında günlük olarak ölçümlerinizi, şarj durumunuzu, fitbit kullanan diğer arkadaşlarınızın durumunu görebilir hatta onlara mesaj gönderebilirsiniz.

Ayrıca silent alarm özelliği var. Örneğin kolunuza bağlayıp yattınız ve sabaha karşı 3:00’de kalkacaksınız. Ama evdekileri rahatsız etmek istemiyorsunuz. Hemen silent alarmı kurun ve uykuya dalın gece tam 3:00’de minik minik titreşimlerle sadece sizi uyandırıyor.

Bu kadar işi de bu küçücük cihaz yapıyor. Size de bolca hareket etmek düşüyor.

Başak Üsgülen

Başak Üsgülen

25 Haziran 1975'de İstanbul'da doğdu. Herkes renkli televizyona yeni geçmişken o çocuk yaşta oynamaya başladığı ZX Spectrum bilgisayarı sayesinde teknoloji dünyasına giriş yaptı, bir daha da çıkamadı. Marmara Ün. İkt. ve İdr. Bil. Fak. Büro Yönetimi sonrasında İnsan Kaynakları eğitimi aldı. 14 yıllık iş hayatına kısa bir ara verdi ama boş duramadı blog yazmaya başladı. 5 yıl önce kendisi gibi oyun ve teknoloji delisi olan hayatının aşkıyla evlendi. dunyaminblogu.blogspot.com adlı blogunda, oynadığı oyunlar, yaptığı seyahatler, katıldığı etkinlikler, kullandığı teknolojik aletler kısacası dünyasında olup bitenlerle ilgili yazmaya başladı. Bir süre önce blogundaki yazılar sayesinde Serinletici tarafından keşfedilip, yazar kadrosuna alındı.

You may also like...