Peter Pan Ölmeli (Peter Pan Must Die) – John Verdon

Share

“John Verdon gelişiyor mu?” Sanırım bu soruyu sormayı bıraktığımızda ya da “ne haddimize” gibi hissettiğimizde gerçek gelişmişliğe tanık olacağız.

Dave Gurney serisinin (ki John Verdon’ın başka serisi veya kitabı bulunmadığından aynı zamanda kendisinin de) dördüncü kitabı; Peter Pan Ölmeli ile okunmasının üzerinden belki bir ay geçmesinin ardından buradayız.

Geçmiş John Verdon yazılarımı okusam benzer şeylere illa ki rastlayacağımı biliyorum ama dinamikler söz konusu olduğunda fazladan hatırlatıp güncel tutmaktan zarar gelmez gibi geliyor. Ne dinamikleri peki bunlar? Aslında tekil. Satış dinamiği. Türkiye’de John Verdon kitapları çok sevildi. Sebebi ise tahmin edeceğiniz üzere kapaklar.. Olasılıksız ile başlayan o beyaz üzeri siyah işlemelerle devam eden akımı Koridor Yayıncılık, John Verdon ve daha birçok kitabında kullanıyor. Başlangıç için artı puan kazandırıcı bir taktik. John Verdon’lar için sözü fazla uzatmadan söylemek gerekirse de, devamını içerikle de destekleniyor. İyi bir şey yani.

Gelelim Peter Pan Ölmeli’ye. Dave Gurney, bu sefer kendi gibi artık polis teşkilatıyla bağlantısı kalmayan Jack Hardwick’le birlikte Kay Spalter davasına bakıyor. Dava da şu: Annesinin cenazesinde kendisine ateş edilen ve kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Kay’in eşi Carl Spalter cinayeti sebebiyle polisin yakaladığı ve suçlu bulduğu tek isim Kay’dir. Para kokusunu ve davanın ne denli kötü ele alındığını fark eden Hardwick de, artık ciddi ciddi Sherlock dediği Gurney’le birlikte konuyu ele almaya ve Kay’i aklamaya çalışmaktadır. İşin derinlerine indikçe, çocuk görünümlü ve Peter Pan lakaplı psikopat ile uğaşmak zorunda kalacak ikilimizi ve çözülmeyi bekleyen olayı, kitabın temel yapısını olarak görebiliriz.

Başlangıca dönecek olursak, evet John Verdon gelişiyor. Ama hala gelişiyor. Bunun sonu yok elbet ama o “her şey tamam” çizgisini hiç sıkılmadan okumama rağmen dördüncü kitabı Peter Pan Ölmeli için bile henüz geçemediğimizi söylemeliyim. Fazla Harlan Coben altyapısının beklenti yükseltmesi olabilir ama sorun da yok yani. Alın, okuyun. Bittikten sonra bundan sonrasını düşündürtüyorsa, olay bitmiştir.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...