Miss Kekik: Karamelize Soğanlı Mini Kiş

Share

Kiş ya da tuzlu tart Fransız mutfağından çıkıp dünyaya dağılmış bir lezzet ve hatta lezzet ötesi bir şey diyebilirirm. Altında tart hamuru üstünde krema,peynir ve hayal gücünüze bağlı olarak bir araya getirebileceğiniz sebzelerle yapılıyor. Bu ilk denemem oldu ama kesinlikle son denemem olmayacağı şimdiden söyleyeyim. Oldukça basit bir yapımı var. Tavsiyem altındaki mini tartöletleri daha önce pişirin ve buzlukta hazır bekletin ve ne zaman isterseniz iç malzemesini hazırlayıp doğruca fırına verin.

Malzemeler:

2 Su Bardağı Un
100 Gr Tereyağ
1/2 Çay Bardağı Su (Daha azda olabilir kontrollü olarak koyun)
2 Adet Yumurta Sarısı
2 Çay Kaşığı Tuz

İç Malzemesi:

3 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Yeşil Soğan
2 Adet Kırmızı Biber
1 Kutu Krema
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri / Beyaz Peynir karışımı
Karabiber, Tuz

Tart Hamurunun Hazırlanması:

Tereyağ, un, tuz ve iki kaşık ölçüsündeki suyu rondoda karıştırın. Kum gibi bir karışım oluyor. Gerektiği kadar su ilave edin. Üşenmezseniz elinizle de yapabilirsiniz çünkü yumurta sarılarını katınca elinizle yoğuracaksınız. Yoğurduğunuz hamuru buzdolabına kaldırın yarım saat kadar sonra çıkartıp merdane ile göz kararı 3 mm kalınlığında açtım ve agzı geniş bir bardakla muffin kalıplarım ölçüsünde kestim. Muffin kaplarına yerleştirip çatalla tabanını bir kaç yerden deldim. Bu şekilde fırında bir 15 dakika kadar pişirdim. Siz kabarmaması için tartöletlerin içine kuru bakliyat koyabilirsiniz. Genelde baktığınız diğer tariflerde öneriyorlar ama benim ihtiyacım olmadı.Bu boş tartöletleri yapıp daha sonra da kullanabilirsiniz.

İç Malzemesi:

Soğanları ince ince dilimleyin ve tavada biraz zeytinyağ ekleyerek kavurun. Bu kavurma işlemi sırasında hiç başından ayrılmayın ve sürekli karıştırın aklaşık 5 dakika içinde rengi çok hafif karamelize oluyor. Soğanları yakarsanız tadı bozulur. İnce doğradığınız kırmızı biberi de ilave edin biraz karışıtır incecik kıydığınız yeşil soğanı ekleyin. Toplan bir 8 dakika içinde soğanlar hazır hale geliyor. Başka bir kapta rendelenmiş peynirleri ki ben evde kalan peynirleri kattım yumurta ve krema ile karıştırın. Bu peynir karışımını ikiye ayırdım. yarısının içine soğuyan soğanları karıştırdım.

Tartöletlerin içine önce bu soğanlı peynir karışımından birer kaşık koyun. Üstlerine sadece peynir krema yumurta karışımı olarak ayırdığınız kısımdan iki kaşık ekleyin. 180 derece fırında üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Canan Yaman

Canan, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Kendisi çok bir kitap sever, yemek sever ve hayat sever. Yemek bölümümüzün Miss Kekik’i olarak Serinletici'de eşsiz tarifleri ile her hafta katkıda bulunuyor. Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me. - Audrey Hepburn

You may also like...