Rusya’nın İlk Pole Pozisyonu Hamilton’ın

Share

Bu hafta Sochi’de koşulan ilk Formula 1 yarışında Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton pole pozisyonunu elde etti.

image

Mercedes’ten Nico Rosberg’in ikinci sırada yer aldığı sıralama turlarında Williams’tan Bottas üçüncü oldu. Q3’teki son hızlı turunda pole pozisyonunu getirebilecek bir zamanla gelen Bottas’ın son virajda yaptığı hata sonrası üçüncü sırada kalması, yarıştaki performansı konusunda da merak uyandırdı.

McLaren’den Jenson Button’ın dördüncü sırayı aldığı sıralama turlarında en büyük sürprizlerden birini kendi evinde yarışan Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat, beşinci sırayı elde ederek gerçekleştirdi.

Ferrari’leri Alonso-Raikkonen 7 ve 8. sırayı elde ederken Red Bull’dan Sebastian Vettel Q2’de elenerek 11. sırada yer aldı. Vettel’in takım arkadaşı Ricciardo ise günün 6. hızlı ismiydi.

Geçtiğimiz hafta Japonya’da korkunç bir kaza geçirip yaşam mücadelesi veren Marussia pilotu Jules Bianchi’de Rusya’da unutulmadı. Marussia, aracı yetiştirmesine rağmen Bianchi’nin yerine bu haftalık kimseyi yarıştırmazken neredeyse tüm takımlarda ve pilotların kasklarında Bianchi’yi anan çıkartmalar dikkat çekti. Formula 1 yönetimi de yayın esnasında verdiği dijital mesajla Fransız pilotun yanında olduklarını belirtti.

Sıralama turları ve bazı cezalar sonrası Rusya GP’sinin grid’i şöyle şekillendi:

image

Rusya GP, 12 Ekim’de Türkiye saati ile 14:00’te koşulacak.

You may also like...