Üç Boyutlu Yazıcıdan Otomobil Çıktı

Share

3D printing başka bir deyişle üç boyutlu yazma teknolojisi hızla gelişiyor.

Strati

Bugüne kadar üretilen görece küçük ürünlerin yanında üç boyutlu yazıcıdan çıkan otomobil işi bambaşka bir boyuta taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde Chicago’da yapılan Uluslararası Üretim Teknolojileri Şovunda tanıtılan Strati isimli araç, üç boyutlu yazdırma teknolojisiyle üretildi.

Yıllar süren tasarımın ardından sadece 44 saatte “yazdırılan” Strati, çift kişilik ve elektrikli bir araç olarak teknoloji dünyasına merhaba dedi.

Çoğu ara. 5000-6000 arası parçaya sahipken Strati, en büyük parçası olan yazdırılmış gövdesi dahil sadece 49 ayrı parçadan oluşuyor.

StratiPrint

Strati’nin gövdesi dışındaki motor, tekerlek, koltuk ve camları gibi parçalarıysa elbette daha geleneksel olarak diğer araçlarda olduğu şekilde üretildi.

Şu an için doğal olarak konsept araç kategorisinde olsa da, Strati’nin 2016’dan itibaren yüksek özelleştirilebilir özellikleriyle 18 bin ile 34 bin dolar arasında satışa sunulabilecek.

Düşünsenize, araç satış bayine gidiyorsunuz ve 3D yazdırılmış otomobiliniz akşama hazır. Çok da uzak bir gelecek değil üstelik.

Kaynak: Mashable

You may also like...