Ebola Vakaları 10 Bini Geçerken Ölü Sayısı Neredeyse 5 Bin

Share

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya’yı tehdit eden Ebola virüsüyle ilgi rakamları duyurdu.

Şu ana kadar hastalığa yakalananların sayısı 10 binin geçip 10.141’e ulaşırken, Ebola sebebiyle 4922 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Yaşamını yitirenlerin büyük bölümü Batı Afrika ülkelerinden Liberya, Sierra Leone ve Gine’de bulunurken bu üç ülke dışında tespit edilen Ebola vakalarının sayısı sadece 27 ve ölüm sayısı da 10.

Ebola sebebiyle en çok tehdit altında bulunanlar da sağlık çalışanları. 24 Ekim itibariyle Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 450 sağlık çalışanı Ebola’dan etkilenmiş durumda.

Batı Afrika’da yayılması devam eden Ebola’nın son görüldüğü ülke de Mali oldu. Gine’den Mali’ye gelen otobüs yolculuğu sonrası iki yaşındaki kız bebeğin Ebola sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı. Bebek ile temas etiği anlaşılan yaklaşık 40 kişinin ise karantinaya alındığı belirtiliyor.

New York’ta görülen il Ebola vakası ABD’li doktor Craig Spencer’ın ardındansa Birleşik Devletler’de Ebola’ya karşı güvenlik önlemleri bir kademe daha arttırıldı. Batı Afrika’da Ebola’dan etkilenen ülkelerden New York ve New Jersey’e gelen yolcular, bundan böyle 21 gün süreyle karantinada tutulacak.

Bununla beraber Craig Spencer’la temas kuran kişilere de Ebola’nın ABD çapında yayılmasını önlemek amacıyla ulaşılmaya çalışılıyor.

Dünyadaki tüm Ebola vakalarının durumu ise şu an için şöyle:

Kaynaklar: WHO, Mashable, BBC
Merve Deniz

You may also like...