Twitpic’i Twitter Satın Aldı

Share

Mikro blog sitesi Twitter’ın kendi fotoğraf paylaşım sistemini geliştirmesinin ardından zor duruma düşen ve kapanacağı açıklanan Twitpic, Twitter’ın bünyesine katıldı.

Twitpic kurucusu Noah Everett yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Twitpic’in alan adı ve fotoğraf arşiviyle Twitter’a katılması konusunda anlaşmaya varmaktan çok mutluyum. Bu sayede geçmişte paylaşılan fotoğraf ve linkler geçerli kalmaya devam edecek.

Twitter’da kullanıcılara fotoğraf paylaşma imkanı sağlayan ilk servislerden Twitpic, Twitter’ın 2011’de kendi fotoğraf paylaşma sistemini geliştirmesinin ardından gözden düşmüş, kullanıcılar çoğunlukla işlemi daha basite indirgeyen dahili fotoğraf paylaşım sistemini tercih etmişti.

Noah Everett, başlarda bu olaydan dolayı Twitter’ı suçlarken, son yaptığı açıklamayla birlikte sitesinin Twitter tarafından satın alınmasıyla bir yere kadar da isediğini almış oldu.

Twitpic bundan böyle yeni fotoğraf upload etmeye izin vermeyecek ancak mevcut fotoğraflara geçerli link’leri ile ulaşılmaya devam edilebilecek. Ayrıca kullanıcıların fotoğraf arşivlerini başka kaynaklara taşımasına ya da bilgisayarına indirmesine izin veren sistem de geçerliliğini koruyacak.

Emre Kırtaş

You may also like...