Birleşik Devletler’de Kazanan Hamilton Şampiyonluğa Çok Yakın

Share

Sıralama turlarında takım arkadaşı ve en büyük rakibi Nico Rosberg’in gerisinde kalan Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Birleşik Devletler Grand Prix’sini kazanmasını bildi.

image

Rosberg’in pole pozisyonunu korumasıyla start alan Birleşik Devletler GP, ilk turlarda yaşanan Perez-Sutil kazasıyla bir süre güvenlik aracının ardında devam etti. İlk pitstop’ların ardından temposunu arttıran Hamilton, Rosberg’i pist üzerinde rahat bir şekilde geçti ve finish’e kadar kendisine yeten farkı korudu. Lewis Hamilton bu sonuçla Nico Rosberg’le olan puan farkını 24’e çıkardı.

Kötü bir start aldıktan sonra tırmanışa geçen Red Bull’dan Ricciardo, Amerika’da damalı bayrağı üçüncü sırada görürken Williams pilotları Massa ve Bottas da dördüncü-beşinci sıralarda yer aldı.

image

Ferrari için bir başka hayal kırıklığı yaratan yarışta varlık gösteremeyen Alonso ve Raikkonen ancak altıncı ve on üçüncü olabildi.

Amerika’da bir başka dikkat çeken isim de Pastor Maldonado’ydu. Aldığı iki cezaya rağmen 9. olan Formula 1’in “belalı” ismi, yılın ilk puanlarını aldı. Son cezası Maldonado’nun derecesine eklenince Venezuella’lı pilot zaman tablosunda 10. sırada yer aldı.

image

Caterham ve Marussia pilotlarının yarışmadığı Amerika, grid’te bulunan 18 araçla hayli boş göründü. İlk turda yaşanan kazanın ardından bu görüntü daha da ıssızlaştı.

Şampiyonada rahatlayan Lewis Hamilton’a sezonun son iki yarışını Rosberg kazansa bile, şampiyonluk için iki ikincilik yetiyor. Üstelik buna çifte puanlı Abu Dhabi de dahil.

Birleşik Devletler GP’sinin tüm sonuçları şöyle:

image

Formula 1’de sondan bir önceki yarış, ara vermeden 9 Kasım’da Brezilya’da koşulacak.

Tolga Erbak

You may also like...