Brittany Maynard, Beyin Kanseri Karşısında Ölümü Seçti

Share

Beyin kanserine yakalanan 29 yaşındaki Amerikalı Brittany Maynard, altı ay ömrü kaldığını öğrenince kemoterapi vb ağır tedaviler yerine ötenazi hakkını yani kendini öldürmeyi seçti.

Britt209870

Ocak ayında beyin kanseri teşhisi konulan Brittany Maynard, eşi ve ailesiyle aldığı kararda onurlu ölüm olarak adlandırdığı ötenazi hakkını kullandı.

Bunun için yasanın desteklenmediği California’dan Portland-Oregon’a taşınan Brittany Maynard, ölmek için son olarak 26 Ekim’deki eşinin doğumgününü kutlamayı bekledi. Maynard’ın, ailesi ve dostlarının önünde ve doktor gözetiminde hayatını sonlandıracak ilacı içtiği belirtildi.

Brittany Maynard “gitmeden” önce son olarak Facebook’tan şu mesajı yayınladı:

Sevgili dostlarım ve çok sevdiğim ailem hepiniz hoşçakalın. Bugün, nihai hastalığımın karşısında ”onurlu ölüm”ü seçtiğim gün. Bu korkunç beyin kanseri benden çok şey aldı. Ama ben daha fazlasını götüreceğim. Bu dünya güzel bir yer, gezmek en iyi öğretmenim oldu, yakın arkadaşlarım ve dostlarım en verici insanlar. Yatağımın çevresinde yazdığım gibi bir destek çemberim bile var. Hoşçakal dünya. (Çevrenize) pozitif enerji yayın. Etrafınızdakilere iyilik yapın!

31 Aralık 2013’ten beri Oregon’da ötenazi hakkından 750 kişinin faydalandığı bildirilirken ölmeyi seçenlerin ortalama yaşı 71. Brittany Maynard’ın da aralarında olduğu 35 yaşının altında ötenazi hakkını kullanan ise sadece 6 kişi bulunuyor.

Kaynaklar: CNN, Mashable

You may also like...