Toyota Mirai

Share

Japon markaların yakıt pili teknolojisine olan ilgisi dikkat çekici. Honda’nın bu teknolojiye sahip konsepti FCV’nin ardından Toyota da aynı teknolojiye sahip otomobilini tanıttı. Üstelik bu sefer araç seri üretime hazır.

Konsept haliyle neredeyse aynı tasarıma sahip olan otomobilde LED aydınlatma grubu, dev hava girişlerine sahip ön tampon, geniş çamurluklar, arkaya doğru alçalan tavan çizgisi ve çift parçaya ayrılmış C sütunu dikkat çekiyor.

İç mekana geçildiğinde kalabalık bir orta konsola sahip olduğu görünen otomobilin dijital gösterge paneli orta konsolun en üstüne yerleştirilirken bu bölümün hemen altına büyük bir dokunmatik ekran eklenmiş. Piyano siyahı ve karbon fiber görünümlü kaplamalara da sahip olan orta konsolun daha altında küçük vites topuzu ve dokunmatik havalandırma kumandaları görülebiliyor.

Yakıt olarak hidrojen kullanan otomobil 153 beygir güç üretebiliyor. 0’dan 96 km/s sürate 9 saniyede ulaşabilen Mirai’nin menziliyse 483 km.

Kaynak
Onur Koray

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...