Spor Gündemi 2014/49

Share

Ülkemizde haftanın öne çıkan spor gelişmelerini Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

image

Galatasaray halının altına süpürüyor

Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki ikinci maçından da galibiyetle ayrılan Galatasaray’da sular şimdilik durulmuş gibi duruyor. Kulübün içinde bulunduğu mali krizin ilerleyen günlerde artarak daha da şiddetleneceğini düşünüyorum. Bu konuya bilahare yine değiniriz. Ancak futbol takımının yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde en azından kabuğunu kırdığını görüyoruz. Eskişehirspor’la kupada oynanan karşılaşmada 10 kişi kalmasına rağmen takımını 3.bölgeye yaklaştıran Hamzaoğlu, Fatih Terim’in çırağı olmasının da etkisiyle şimdilik otoritelerin gözüne girmeyi başardı. Genç teknik adam ayrıca Bruma, Emre Çolak ve Umut Bulut gibi Prandelli döneminde küstürülen ve forma şansı bulamayan oyunculara da direkt şans vererek bu oyuncuları da kazanmaya çalışıyor.

Çekirge bir zıplar, iki zıplar, ya üçüncüsü?

Fenerbahçe ise Balıkesirspor deplasmanında bulduğu bir şans golüyle kazanmayı başardı. Skorun da sıkıcı bir futbola işaret ettiği karşılaşmada iki takım da üretkenlikten uzak bir görüntü çizdiler. Yoğun yağış nedeniyle ağırlaşan zeminde iki takım oyuncuları da istediklerini gerçekleştiremezken, Fenerbahçe, Bursa ve Eskişehir karşısındaki şanslı beraberliklerin ardından bu kez de Balıkesir deplasmanında bulduğu bir şans golüyle zirve yarışını şimdilik sürdürdü. Ancak sarı-lacivertlilerin son 3 haftadır son derece dağınık ve organizasyondan uzak bir futbol ortaya koyduğunu belirtmem gerek.

Geçmiş olsun Mustafa

Beşiktaş’ın, Trabzonspor’u 2-0 mağlup ettiği maçta burnu kırılan Mustafa Pektemek’e buradan geçmiş olsun demek istiyorum. Bu talihsiz ve acı veren olay nedeniyle yine bir süre sahalardan uzak kalacak olan Mustafa Pektemek’i en iyi anlayabilecek insanlardan biri benim.  Kendisine acil şifalar diliyorum.

10’a yakışır veda

Alex De Souza futbola veda etti. Sekiz sezon ülkemizde Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza, son maçında Coritiba formasıyla Bahia’ya karşı mücadel etti. Sahada Fenerbahçe bayrağı da açtıran Alex’e, Türkiye’de bizlere izlettiği güzel goller, yaptığı asistler ve efendi kişiliği nedeniyle teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyal yapıya paralel olarak özellikle futbol dünyasındaki yozlaşmayla da karşılaşmadığı için bence kendisini şanslı hissetmeli.

Gracias, Obrigado Alex!

Aslan ateşle oynuyor

Euroleague’deki temsilcilerimizden Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker,  bu hafta aldıkları galibiyetlerle gruplarını zirvede bitirmek adına önemli bir adım attılar. Sakatlıklarla boğuşan Anadolu Efes, Cedi Osman, Nenad Krstic, Cenk Akyol ve Matt Janning’den yoksun gittiği Zalgiris Kaunas deplasmanında gençlere güvenen koçu İvkovic önderliğinde önemli bir galibiyet alarak grupta ilk iki sırayı garantiledi. Real Madrid ile Madrid’de grup liderliği maçına çıkacak olan Anadolu Efes’te  İvkovic  etkisi gün geçtikçe daha fazla görülüyor.

Lacivert-beyazlılar ayrıca Laboral’den Fransız guard Thomas Huertel’i nihayet kadrosuna katmayı başardı.  Laboral formasıyla Euroleague’de forma giyen Huertel, TOP 16 turu ile birlikte Anadolu Efes kadrosuna dahil olacak.

Kişisel görüşüm Huertel’in transferinin sezon başında gerçekleştirilmesi üzerineydi. Fenerbahçe Ülker’in de talip olduğu Huertel’in Efes’e  katılması, oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes’e de bu pozisyonda ilaç olacaktır. Zalgiris maçında iyi bir oyun ortaya koyan ve 1 aylık sözleşmesi sona erecek olan McGrath takımdan ayrılacak ve Thomas Huertel onun yerine kadroya dahil olacak. Huertel ile birlikte Perperoglou ve Draper’ın da hücumda daha fazla rahatlayacağını düşünüyorum.  Aynı şekilde TOP 16 sertliğinde Fransız guardın Efes’in savunmada yumuşak karnı olabileceğini düşünüyorum.  Ama Dusan İvkovic buna bir çözüm bulacaktır diye tahmin ediyorum.

Fenerbahçe Ülker ise İstanbul’a eksik bir kadro ile gelen Panathinaikos’u 22 sayı farkla mağlup ederek ikili averajı ele geçirdi. Grupta namağlup lider olan Barcelona’yı yakalaması zor da olsa sarı-lacivertliler grup ikinciliğini garantilediler diyebiliriz. Ancak Panathinaikos karşısında 22 farkla kazanan Fenerbahçe Ülker’de hala önemli sıkıntıların olduğunu söyleyebiliriz. Sezon başından beridir kanayan oyun kurucu yarasına rağmen Panathinaikos’u 22 sayı farkla yenmek, herkes için etkileyici bir sonuç. Ancak dün ligde alınan Uşak Sportif yenilgisi sanırım sarı-lacivertlileri peri masalından uyandırmaya yetmiştir.

Galatasaray ise Laboral’e evinde de kaybederek ilk iki sıra şansını kaybetti. Hatta gruptan çıkma şansını da zora soktu.Bu hafta Neptunas deplasmanına Litvanya’ya gidecek olan sarı-kırmızılılar, son hafta ise İstanbul’da Olympiakos’la karşılaşacak. Pietro Aradori ‘den sezon başından beridir istediği verimi alamayan Ergin Ataman, Carlos Arroyo, Kerem Gönlüm gibi isimleri 30 küsür dakika oynatmak zorunda kalıyor. Bu oyuncular kuşkusuz fizik olarak büyük bir yıpranma yaşarken bu durum ligde de kayıplara neden oluyor.  Son olarak Türk Telekom’a kaybeden Galatasaray,  dün ise RH Gaziantep önünde bir hayli zorlandı.

Anıl Yazar

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...