AirAsia Uçağının Karakutusu Aranıyor

Share

Java Denizi’nde 28 Aralık’ta Endonezya-Singapur uçuşu sırasında düştüğü belirlenen QZ8501 sefer sayılı AirAsia uçağının karakutusunun bulunması için deniz tabanı incelenmeye başlandı.

Şu ana kadar yapılan arama çalışmalarıyla 162 kişi taşıyan uçaktan 30 kişinin cansız bedenine ulaşılırken bu noktadan itibaren karakutuya ulaşabilmek için sualtı aramalarına ağırlık verileceği açıklandı.

QZ8501 uçuşunun pilotu kazadan hemen önce yoğun bulutlar sebebiyle yükselme izni istemiş ancak yüksek irtifadaki yoğun trafik sebebiyle bu rota değişikliği hava trafik kontrol merkezi tarafından kabul edilmemişti.

Uçağın teknik bir neden, hava koşulları, pilotaj hatası veya konrol merkezinin yanlış yönlendirmelerinden düşmüş olabileceği gibi bir sebep henüz kesinleşmemişken konunun aydınlatılması için karakutunun bulunması gerekiyor.

Ancak uçağın düştüğü bölgenin İkinci Dünya Savaşı’nda deniz çatışmalarının yaşandığı bir bölge olması sebebiyle karakutuyu bulma çalışmalarının olumsuz etkilendiği, bölgedeki 8 savaş gemisi batığının, arama ekiplerine yanlış sinyaller gönderdiği açıklandı.

Kaynak: BBC

You may also like...