Paris Kuşatmaları Polis Baskınlarıyla Kanlı Bitti; Toplamda 7 Ölü Var

Share

Fransa’da Charlie Hebdo katliamı saldırganlarının içinde bulundukları matbaa ile Paris’in Porte de Vincennes mahallesindeki markete polis girdi.

Charlie Hebdo katliamından aranan Cherif ve Said Kouachi kardeşler Paris’in dışındaki matbaada öldürülürken rehin tuttukları kişi sorunsuz bir şekilde kurtarıldı. Saldırganların polis tarafından öldürülmek amacıyla dışarıya ateş açarak çıktıkları belirtildi.

Paris’in dışındaki Yahudi marketinde ise Amedy Coulibaly tarafından gerçekleştirilen eylemde dört rehine yaşamını yitirdi. Baskın sonrası yaşamını yitirenler dışında dört ayrı rehinenin ağır yaralı olduğu açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Fransız polisi, rehinelerin operasyondan önce öldürüldüğünü söyledi. Ayrıca operasyon sonrası saldırgan da ölü ele geçirildi.

Market olayının zanlısı Amedy Coulibaly’nin, Charlie Hebdo saldırıları sonrası öldürülen polisle ile ilişkili olduğu da açıklanırken Coulibaly’nin yanındaki 26 yaşındaki Hayat Boumeddiene’nin kayıp olduğu ve market kuşatmasından kaçarak kurtulduğu düşünülüyor.

You may also like...