Cumhuriyet’ten Charlie Hebdo Seçkisi

Share

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, uğradığı terör saldırısı sonrası 3 milyon adetlik özel baskısını yayınladı.

Türkiye’de ise Cumhuriyet Gazetesi, basılan özel Charlie Hebdo sayısından dört sayfalık bir seçkiye yer verdi.

Ancak Charlie Hebdo’nun özel sayısının kapağında, daha önceden saldırıya uğrama sebebi olduğu iddia edilen Hz Muhammed karikatürünün olması tartışmalara neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesi’nden yapılan açıklamada polisin matbaa çıkışında dağıtım kamyonlarını durdurduğu ve Charlie Hebdo’daki Hz Muhammed karikatürünün yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol ettiğini duyurdu.

Seçkide ilgili karikatürün bulunmadığının anlaşılmasının ardından dağıtım kamyonlarının İstanbul Esenyurt’taki Doğan Medya Grubu’na ait Doğan Printing Center’dan (DPC) çıkışına izin verildiği açıklandı.

Cumhuriyet’ten Charlie Hebdo seçkisi ile ilgili Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer şu açıklamalarda bulundu:

Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik. Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo’nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz.

Bu seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Cumhuriyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ifade özgürlüğünü savunmaya var gücüyle devam edecektir. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik.

Ayrıca Cumhuriyet’in içeriği nedeniyle polis, gazetenin İstanbul Şişli’deki binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı ve binaya çıkan sokakları kapattı.

Kaynak: BBC, Cumhuriyet
Sezin Nil Tufan

You may also like...