Miss Kekik: Türk Kahveli Kurabiye

Share

Eşsiz Miss Kekik tariflerinde bu hafta Türk kahveli kurabiye var.

Ablam gelirken bir türk kahvesi almış aman Allahım o nasıl güzel bir koku. Taze çekilmiş kahveden hemen bir kahve yaptım sonrasında ise acaba bu kahve ile kurabiye nasıl olur ki dedim kendi kendime.. İyi ki de demişim ortaya bu minik güzellikler çıktı.

Malzemeler

125 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
2/3 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Adet Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (2 Su bardağı undan sonra ekleyecekseniz kontrollü ekleyin)
1 Adet Yumurta
1 Silme Tatlı Kaşığı Türk Kahvesi
1 Paket Vanilya

Yapılışı

Un hariç bütün malzemeyi karıştırdım ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekledim. Sonuçta ele yapışmayan kolay şekil verebildiğim bir hamur oldu. Sadece 2 bardak un yeterli oldu benim için. Sonrasında buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdiğim hamuru iki strech film arasında yarım parmak kalınlığında açtım ve bardak ile kestim. Tabi kurabiye kalıplarınız varsa boy boy şekil şekil yapabilirsiniz. Sonuçta dağılmayan bir hamur oldu. Fırında 150 derece ısıda 12 dakika kadar pişirmem yeterli oldu.

Şimdi düşündümde aslında içine birazda damla sakızı koyabilirmişim. Artık bir dahaki tarife diyelim.

Afiyet olsun!

Canan Yaman

Canan Yaman

Canan, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Kendisi çok bir kitap sever, yemek sever ve hayat sever. Yemek bölümümüzün Miss Kekik’i olarak Serinletici'de eşsiz tarifleri ile her hafta katkıda bulunuyor. Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me. - Audrey Hepburn

You may also like...