Google Glass Satışları Durduruluyor

Share

Giyilebilir teknoloji deyince kafamızda canlanan ilk teknolojilerden olan akıllı gözlüklerin en büyük temsilcisi Google Glass üretimden kalkıyor.

image

Google’dan yapılan açıklamayla da doğrulanan haber, akıllı gözlükler ve Google Glass cephesinde (en azından ilk nesil örnek için) çok büyük bir yenilgi olarak kabul edildi. Ancak Google, akıllı gözlük geliştirmeye devam edeceğinin de sinyalini verdi.

Peki Google Glass neden tutmadı?

Öncelikle elbette fiyat. 1000 paund yani yaklaşık 3500 TL’ye satılan Google Glass, yüksek fiyatıyla yaygınlaşmaktan çok teknolojiye para harcamaya meraklı bir kesime hitap ediyordu.

Bununla beraber Google Glass’ın insan hayatında büyük faydalar sağlayacağı düşünülmüş olsa da, insanların yanlarında telefonları varken aslında akıllı bir gözlüğe hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı anlaşıldı. Üstüne birde garip bir görüntü oluşturmaları, cihazı alanların sürekli takıp gezebileceği bir ciddiyeti pek sağlayamadı.

image

Ve elbette pil ömrü. Her teknolojik cihaz gibi Google Glass’ın pil ömrü de yapabileceklerini sınırlayan en büyük köstek olarak karşısına çıktı. “Ortalama” bir kullanımda bir gün gidebilen Google Glass’ın şarjı, cihaz biraz kurcalanmaya başlanınca bu sürenin altına kolayca inip kullanıcılara pili doldurma zorunluluğuna terk etmeye başladı.

Gelecek nesillerde (Google Glass 2?) neler olur ya da gelecek nesilleri olur mu bilinmez ama Google Glass, giyilebilir teknoloji bayrağını akıllı saatlere bırakıp sessiz sedasız teknoloji çöplüğünü boylamışa benziyor. Sanırsak pek özlenmeyecek, ne dersiniz?

Kaynak: BBC
Tolga Erbak

You may also like...