Petrol Fiyatlarında Kafa Karıştıran Tahminler

Share

Küresel piyasada 49-50 dolar seviyelerinde seyreden petrolün geleceği yakından uzaktan herkesin merak konusu olmaya devam ediyor.

İşin ilginç yanı, konunun ve ekonominin uzmanları tarafından son günlerde ortaya atılan teoriler, kimsenin gerçek sonucu kolaylıkla tahmin edemeyeceği kadar birbirinden farklı.

Bu tahminlerden ilki Goldman Sachs Başkanı Gary Cohn’dan geldi. Petrolün henüz dip seviyeyi görmediğini düşünen Gary Cohn’a göre bir varil petrol 30 dolar seviyelerine kadar inebilir.

BP yöneticisi T. Boone Pickens ise petrolün yükselişe geçeceğini savunanlardan. Pickens’a göre petrolün yükseliş eğilimi önümüzdeki 18 ay içerisinde yani 2016 ortalarına doğru varil fiyatlarını 90-100 dolar seviyelerine taşıyabilir.

Son olaraksa 30 dolarlık Gary Cohn’un uç tahmininin tam tersi var. OPEC Genel Sekreteri El Bedri’den gelen tahmin, petrol fiyatlarının dip seviyesini gördüğünü iddia ediyor ve gelecekte 200 dolarlara kadar tırmanabileceğini öngörüyor.

Üç otorite ve birbirinden bu kadar ayrı üç görüş. Kafanız karıştı değil mi? Hangisinin gerçekleşeceğini ise insanlığın yaşayarak görmekten başka bir şansı ortalarda görünmüyor.

Kaynak: Uzmanpara
Sezin Nil Tufan

You may also like...