Miss Kekik: Kaymaklı Antep Fıstıklı Kurabiye

Share

Tamam kabul ediyorum biraz abartmış olabilirim. Ama bir lezzet bombası yapmış olabilirim. Hele sıcakken hele sıcakken kaç tane yediğimi unutmuş ta olabilirim. Ama hayat güzel arada böyle güzellikler yapmak lazım.

Öncelikli olarak antep fıstıklı kurabiye yapmak için yola çıkıp içine evde kalan kaymağı da katmam ile ortalık fena karıştı. Hemen lafımı topluyorum ve tarife geçiyorum:

Malzemeler
75 Gr Tereyağ
75 Gr Kaymak
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Adet Yumurta
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Yemek Kaşığı Sirke (üzüm elma farketmez)
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
2/3 Su Bardağı Antep Fıstığı
2 Bardak Un (Yalnız un markasına göre değişiyor siz unu ele yapışmayacak yumuşak hamur kıvamına gelinceye kadar ekleyin)

Yapılışı
Tereyağ daha önce dolaptan çıkarttığım şiçin yumuşaktı. Öncelikle bu işinizi çok kolaylaştıracak bir ayrıntı söylemeden geçmek istemedim. Un ve antep fıstığı hariç bütün malzemeyi yoğurma kabının içinde bir kaşık yardımı ile karıştırdım. Çırptıkca koyu kek kıvamında bir karışım oldu ve azar azar unu eklemeye devam ettim. Unu ekledikçe kıvam almaya başladı ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde edince içine fıstığı ekledim ve karıştırdım. elimle anne kurabiyesi şekli “iki avucumun arasına alıp yuvarlayıp hafifçe bastırıp”verip fırın tepsisine dizdim. 160 C sıcaklıkta 15 dakika pişirdim. Kurabiyeleri hafif yumuşakken fırından aldım. Çünkü biliyorum ki soğudukça tadı ve kıvamını bulacaktır.

Afiyet olsun.

Canan Yaman

Canan Yaman

Canan, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Kendisi çok bir kitap sever, yemek sever ve hayat sever. Yemek bölümümüzün Miss Kekik’i olarak Serinletici'de eşsiz tarifleri ile her hafta katkıda bulunuyor. Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me. - Audrey Hepburn

You may also like...