Ford Focus RS

Share

Ford’un merakla beklenen modeli sonunda yüzünü gösterdi. Focus ailesinin en yüksek performanslı versiyonu olan RS önceki nesil örneklerini aratmayacak şekilde hazırlanmış.

RS logolu ön panjurun altında yer alan ve büyük bir hava girişine sahip olan agresif tasarımlı tamponun köşelerinde dik yerleştirilmiş sis farları dikkat çekiyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan etekleri de genişlerken bu nesilde ST’de olduğu gibi beş kapılı gövde seçeneğinin kullanıldığı görülebiliyor.

Arka bölümünde de bir önceki nesil modelleri hatırlatan otomobilde RS logolu büyük bir spoiler, genişletilen tampon, difüzör ve çift egzoz çıkışı aracın farklılığını belirtiyor. Brembo imzalı fren sisteminde delikli disklerin kullanılmış olması da dikkat çekiyor.

İç mekanı yerini aldığı modelde olduğu gibi sade bir görünüm sunan Focus RS’in alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve orta konsol üzerinde yer alan analog göstergeler gibi detaylarını Focus ST’den de hatırlıyoruz. Metal pedal seti ve Recaro imzalı koltuklarsa şık detaylar arasında.

Aracın en önemli bölümüyse şüphesiz kaputunun altı. Mustang modellerinde de görev yapan turbo beslemeli 2.3 litre hacimli motorla donatılan Focus RS en az 320 beygir güç, 435 Nm tork üretebilecek şekilde hazırlanmış. Focus ailesinin dört tekerlekten çekişli ilk üyesi olan RS 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılmış.

Kaynak
Onur Koray

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...