THY Uçağı Nepal’de Pistten Çıktı

Share

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Katmandu seferini yapan yolcu uçağı Nepal Katmandu Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Olayda bir yolcu yaralandı.

image

Airbus A330 tipi TC-JOC kuyruk tescilli TK726 sefer sayılı İstanbul-Katmandu seferini yapan THY uçağı dün akşam saat 20:25’te mesul Kaptan Levent Bilir ve Kaptan Pilot Ayhan Günbatan, Nepal’in başkenti Katmandu’ya gitmek üzere 1’i bebek 224 yolcu ile Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. 6 saat 45 dakika süren yolculuktan sonra Katmandu Havalimanı’na yaklaşan THY uçağının pilotunun, pisti kaplayan yoğun sis nedeniyle iniş için yaptığı ilk denemeden vazgeçtiği belirtildi. İlk denemeden vazgeçen Kaptan Pilot Levent Bilir, ikinci deneme için havada 15 dakika tur attı ve ikinci denemede piste teker koyan Airbus A330 tipi uçak bir anda yan taraftaki toprak araziye çıktı.

Göbeklitepe adlı Airbus A330 tip uçağın 7 Mayıs 2014 tarihinde THY filosuna katıldığı açıklandı. Kaza sonrası uçakta büyük hasar oluştuğu da söylenenler arasında.

image

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç Twitter adresinden “Yolcularımız ve uçuş ekibimiz güvenli bir şekilde tahliye edilerek terminale alınmıştır. Olayda bir yolcumuz hafif yaralanmış hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Uçağın bulunduğu bölgeden çekilmesi için gerekli tedbirler alınmış ve çalışma başlamıştır. Olayın nasıl geldiği yapılacak teknik incelemenin ardından belirlenecektir.” açıklamalarında bulundu.

image

Kaynak: Milliyet
Deniz Çalışkan

You may also like...