‘The Dress’ Geri Döndü!

Share

Dünyada adeta bir kriz haline gelen meşhur ‘mavi-siyah’ elbise yine gündemde. Ama bu kez gerçekten de ‘sarı-beyaz’ renkleriyle! Üretici firma, elbisenin sosyal medyada ilgi odağı olmasını değerlendirmek istemiş olacak ki ‘The Dress’in sarı-beyaz renkli modelini sundu.

image

Geçtiğimiz hafta Caitlin McNeill tarafından Tumblr’da yayınlanan ve sosyal medyayı çılgına çeviren elbise fotoğrafı, dünyayı ‘bu elbise hangi renk’  tartışmasına sürükledi. Elbisenin orijinal renkleri ‘mavi-siyah’. Ancak birçok kişi elbiseyi, mavi-siyah değil de ‘beyaz-altın sarısı’ olarak görüyor.

image

İnternette yapılan bir anket katılımcıların yüzde 60’ının elbisenin, mavi olan orijinal rengini beyaz gördüğü ortaya çıktı. Bilim adamları bu olayı bir ışık oyunu olarak adlandırırken üretici firma da kolları sıvayarak yoğun ilgi gören elbisenin sarı-beyaz renkli modelini üretti. Elbisenin sosyal medyada gördüğü ilginin mağaza vitrinlerinde devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Neval Kurtulmuş

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...