Roma’nın Belediye Başkanı: James Bond

Share

James Bond serisinin son filmi Spectre’nin çekimleri İtalya’nın Roma şehrinde sürüyor.

Belediyeye filmin çekileceği mekanları kiralamak için 1 milyon euro’ya yakın bir ücret ödeyen Spectre ekibi, bunun karşılığında belediyeden set olarak kullanılacak bölümlerin temizleneceği sözünü almıştı.

Ancak Roma Belediyesi’nin sözünü tutmaması sonucunda, sokakları temizleme görevi de Spectre ekibine kaldı.

İtalyan haber sitesi Linkiesta da “Roma’nın gerçek belediye başkanı Bond, James Bond” başlıklı bir haber yayımladı.

Haberde şu ifadeler yer alan ifadeler ise şöyle:

“Filmin yapımcıları caddeleri asfaltlıyor, evsizlere yemek dağıtıyor. Sinemanın en ünlü ajanı, Roma’nın yüzünü değiştirmeyi başardı. Caddeler temizlendi, sokak mobilyalarına çeki düzen verildi, duvarlardan grafitiler temizlendi, yağmurdan zarar gören asfaltlar yenilendi. Belediye Başkanı Ignazio Marino’ nun yapamadığını Majestelerinin ajanı yapmayı başardı”.

Kaynak: BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...