Spor Gündemi 2015/11

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KARTAL ZİRVEYE KANATLANDI

Beşiktaş, Ankara’da konuk ettiği Kayseri Erciyesspor’u 5-1 yenerek, Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada yeniden liderliğe yükseldi.

Osmanlı Stadı’nda oynanan karşılaşmada Siyah-Beyazlı ekibe galibiyeti getiren goller, 25. dakikada Gökhan Töre, 35’te Demba Ba (penaltı), 45. dakikada Olcay Şahan, 77’de Mustafa Pektemek ve 79’da Ramon Motta’dan geldi. Kayseri Erciyesspor’un tek sayısını ise Drenthe 48. dakikada kaydetti. Bir dönem Real Madrid’de de forma giyen yıldız isim, bu dakikada harika bir frikik golüne imzasını attı.

“ASLAN”  “AVCI” YA TAKILDI

Spor Toto Süper Lig’in 24.haftasında evinde Başakşehir’i konuk eden Galatasaray, 2-0 öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak şampiyonluk yolunda önemli 2 puanı kaybetti. Galatasaray’ın gollerini Selçuk İnan ve Umut Bulut, Başakşehir’in gollerini ise Mehmet Batdal ve Cenk Şahin kaydetti. Maçtan sonra sarı-kırmızılı taraftarlar teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun Yasin-Dzemaili değişikliğini eleştirirken, Hamzaoğlu da maçın ardından yaptığı basın toplantısında bu değişikliğe değinerek hata yaptığını söyledi.

KANARYA BAŞKENT’TE ‘KABİR’ AZABI ÇEKTİ

Geçen hafta evinde Galatasaray’ı mağlup ederek zirve yarışına yeniden ortak olan Fenerbahçe, Başkent’te Gençlerbirliği’ne konuk olduğu mücadeleyi 2-1 kaybetti. Petrovic’in mükemmel golüyle 1-0 öne geçen Gençlerbirliği, oyunu uzun süre önde götürdü. Mehmet Topal’la sarı-lacivertliler skoru eşitlese de Volkan Demirel’in 87.dakikada yaptığı büyük hata sonrasında “kırmızı-karaların” devre arasında transfer ettiği Faslı futbolcu Mustafa El Kabir topu kafasıyla boş ağlara gönderdi ve karşılaşma Gençlerbirliği’nin 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Böylece sarı-lacivertliler lider Beşiktaş’ın (54) 4, geçen hafta mağlup ettiği Galatasaray’ın (52) da 2 puan gerisine düşmüş oldu.

KARTAL TUR PEŞİNDE

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında, Belçika temsilcisi Club Brugge’ye 1-0 öne geçmesine karşı 2-1 mağlup olan Beşiktaş, bu Perşembe adını çeyrek finale yazdırmak için sahaya çıkacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki mücadelede 1-0’lık galibiyet Beşiktaş’a yetecek.

SCHALKE SALLADI AMA YIKAMADI

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde adını çeyrek finale yazdıran 4 takım belli oldu. Chelsea ile evinde 1-1 berabere kalan Paris Saint Germain, Zlatan İbrahimovic’in de maçın başında kırmızı kart görmesiyle 10 kişi oynadığı maçta 1-0 geriye düşmesine rağmen 88.dakikada David Luiz’in kafa vuruşuyla önce turu uzatmalara taşıdı, ardından da uzatmalarda 2.golü buldu. 2-2 sona eren karşılaşmanın ardından turu geçen taraf Fransız ekibi oldu.

Deplasman 2-0 mağlup ettiği maçın rövanşında evinde Schalke 04’ü ağırlayan Real Madrid ise ecel terleri döktü. Son dakikalarına 4-3 geride giren ve kalesinde bir gol daha görmesi halinde elenecek olan Real Madrid, kalecisi Iker Casillas’ın yaptığı iki kritik kurtarışla sahadan 4-3 mağlup ayrılmasına rağmen turu geçen taraf oldu. Diğer eşleşmelerde Shaktar Donetsk’i 7-0 yenen Bayern Münih ve Basel’i 4-0’la geçen Porto adlarını çeyrek finale yazdırdılar.

FENERBAHÇE ÜLKER’DEN DEV ADIM

THY Euroleague TOP 16 turunda 11.hafta geride kalırken temsilcilerimizden F.Bahçe Ülker Final-Four yolunda dev bir adım attı. Sarı-lacivertliler, deplasmanda karşılaştığı Olympiakos’u 73-64 mağlup ederek hem rakibiyle olan galibiyet sayısını eşitledi hem de İstanbul’da kaybettiği maçtan daha fazla bir farkla rakibini mağlup ederek ikili averajı ele geçirdi ve sıralamada rakibine üstünlük sağladı. Gruptaki 8.galibiyetini alan Fenerbahçe Ülker’in grupta kalan 4 maçından 3’ünü evinde(Milano, Malaga,Laboral,Efes)  oynayacak olması sarı-lacivertlilerin Final—Four yolunda oynayacağı çeyrek final maçlarında ev sahibi avantajı kazanma şansını da arttırıyor.

EFES GALİBİYETİ UNUTTU

THY Euroleague’de Fenerbahçe Ülker ile aynı grupta yer alan Anadolu Efes ise Türkiye Kupası’nı kazanmasının ardından Euroleague’de galibiyeti adeta unuttu. 13 Şubat’ta oynadığı ve evinde kaybettiği F.Bahçe Ülker maçından sonra oynadığı Laboral ve Unicaja Malaga maçlarını da kaybeden Efes Rusya’dan da eli boş döndü.

TOP 16 turu F Grubu 10.hafta maçında Anadolu Efes, deplasmanda CSKA Moskova’ya konuk oldu. Lacivert-beyazlılar ilk 3 çeyrek başa baş bir oyun ortaya koymasına karşın dış atışlardaki düşük yüzdesi nedeniyle son dakikalarda oyundan koptu ve sahadan 88-83 mağlup ayrıldı. Öte yandan karşılaşmada Anadolu Efes koçu Dusan Ivkovic ile Anadolu Efes’li Stephane Lasme arasında mola esnasında bir tartışma yaşandı. Bu mağlubiyetin ardından gruptaki 6.yenilgisini alan Anadolu Efes’in gruptaki ilk iki şansı mucizelere kalırken, lacivert-beyazlılar ilk 4 şansını da tehlikeye soktu. Anadolu Efes, Euroleague’in 11.haftasında Nizhny Novgorod ile İstanbul’da karşılaşacak.

Krstic şoku!

CSKA Moskova’ya 88-83 yenilen Anadolu Efes’te Sırp pivot Nenad Krstic, bir pozisyonun ardından sekerek benche geldi ve oyuna devam edemedi. Sırp pivotun durumunun çekilecek MR’ın ardından belli olacağı belirtildi.

6 KİŞİYLE YAZILAN DESTAN

Sezon başından beri sıkıntılarla uğraşan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Carlos Arroyo ve Aleks Maric’in ayrılıklarının ardından F.Bahçe Ülker ile ligde karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesi Arroyo’nun da takımdan ayrılmasıyla rotasyonu iyice daralan sarı-kırmızılılara gelen kötü haberlerin arkası kesilmedi. Ender Arslan ve Martynas Pocius da sakatlıkları nedeniyle F.Bahçe Ülker maçı kadrosundan çıkarıldı. Sinan Güler ve Kerem Gönlüm’ün de ciddi sakatlıkları bulunuyordu ancak bu iki isim büyük fedakarlık yaparak sahaya çıktılar. Takımın kadrosu genç takımdan takviye edilen Lazgin Emre Özkanlı (1997), Berkay Kansu (1997), Ege Arar gibi genç oyuncularla takviye edildi. Koç Ergin Ataman’ın da cezası sebebiyle tribünden takip ettiği mücadelede Galatasaray’ın başında yardımcı koç Yağızer Uluğ bulundu.

Maç boyunca sadece Sinan Güler, Micov, Justin Carter, Kerem Gönlüm, Patrick Young ve Zoran Erceg’le birlikte 6 kişilik bir rotasyonla mücadele eden sarı-kırmızılılar, Kerem Gönlüm’ü dönüşümlü olarak oyuna sokarak diğer isimleri dinlendirdi. Sinan Güler ve Zoran Erceg’in 40 dakika sahada kaldığı mücadeleyi Galatasaray 92-88 kazanarak, tam kadro sahaya çıkan güçlü rakibi karşısında tarihi bir zafer kazandı. Sinan Güler 25, Zoran Erceg’in de 26 sayıyla yıldızlaştığı mücadelenin ardından oyuncular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Ataman’dan sosyal medyada mesaj

Cezası nedeniyle Fenerbahçe Ülker derbisinde takımının başına geçemeyen baş antrenör Ergin Ataman, müsabaka sonunda sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı.

Twitter’daki hesabından paylaştığı mesajında, yaşanılan mali sorunlara ve kadro eksikliğine göndermede bulunan Ataman, “En güçsüz göründüğün an aslında en güçlü olduğun zamandır” ifadesini kullandı.

BİR ZAFER DE AKATLAR’DA

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, hafta içinde Euroleague’de evinde Kızılyıldız’a farklı kaybetse de yine 7-8 kişilik bir rotasyonla çıktığı ve ligde oynadığı Beşiktaş maçından da zaferle ayrıldı.

Kerem Gönlüm korkuttu

Karşılaşmanın ikinci periyodunda ise korku dolu anlar yaşandı. Beşiktaşlı Broekhoff’la çarpışan ve boynuna sert bir darbe alan Kerem Gönlüm’ün dili boğazına kaçtı. Bilincini kaybeden tecrübeli oyuncuya saha içinde müdahale gerçekleştirildi. Sağlık görevlilerinin müdahalesiyle kendine gelen ancak boynunu dik tutmakta zorlanan Kerem Gönlüm, oyuna devam edemedi ve tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

BAYANLARDA FINAL-FOUR’A KANARYA UÇTU

Geçen hafta futbolda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından, basketbolda da iki derbi heyecanı yaşandı. Erkeklerde gülen taraf Galatasaray olurken, bayanlar Euroleague Çeyrek Final serisinin son maçında evinde Galatasaray’ı mağlup eden Fenerbahçe adını Final-Four’a yazdıran taraf oldu. Sarı-lacivertliler böylece üst üste 4.kez Final-Four’a yükselme başarısı gösterdi.

KARŞIYAKA VE BANVİT ÇEYREK FİNALDE

Ülkemizi Eurocup’ta temsil eden Pınar Karşıyaka ve Banvit, rakiplerini eleyerek adlarını Eurocup’ta son 8 takım arasına yazdırdılar. Litvanya’da 81-81 berabere kaldığı rakibi Rytas’ı 97-81 yenen Pınar Karşıyaka adını çeyrek finale yazdırırken Karşıyaka’da John Diebler da haftanın MVP’si seçildi. Banvit ise evinde 71-55 yendiği Roma’ya deplasmanda 66-56 yenilse de adını son 8 takım arasına yazdırmayı başardı. Karşıyaka’nın çeyrek finaldeki rakibi İspanyol Gran Canaria, Banvit’in ise Fransa’nın Paris Levallois takımı.

ARENA’DA SES REKORU

Karşıyaka Arena’yı şölen alanına çeviren taraftarlar desibel rekoru da kırdı. Karşıyaka taraftarlarının maçın üçüncü periyodunda yaptığı tezahürat, parkeye en yakın noktadan 126.5 desibel olarak ölçüldü. Bir salonda tezahüratla ulaşılan en yüksek ses rekoru daha önce 122.9 desibel ile Galatasaray Liv Hospital’a aitti.

MERCEDES VE HAMILTON KALDIĞI YERDEN

Formula 1’de geçen sezonu domine eden Mercedesler, bu yıla da duble yaparak başladı. 2015 Sezonunu ilk yarışı Avustralya’nın Melbourne kentinde yapılırken yarışı geçen sezonun şampiyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Takım arkadaşı Nico Rosberg ikinci, Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü oldu.

Sezonun 2. yarışı Malezya Grand Prix’si 29 Mart’ta yapılacak.

ÖNCE SINAV SONRA MAÇ

Dün (Pazar ) gerçekleştirilen YGS’de, üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci ter dökerken Ordu’da ilginç görüntüler oluştu. Sezon başından beridir maddi sıkıntılar yaşayan ve önemli oyuncularının kulüpten ayrılmasıyla maçlara genç takımla çıkan PTT 1.Lig ekibi Orduspor’da bazı futbolcular önce sabah YGS’ye girdi, daha sonra da öğleden sonra saat 15.00’te oynayacakları Osmanlıspor maçı için stada koştular.

Bu sınavın yapılacağının aylar öncesinden bilinmesine, Orduspor’un ve Orduspor’lu futbolcuların da içinde bulundukları durumun medyada sıkça yer almasına rağmen, maç gününü değiştirmeyen Türkiye Futbol Federasyonu bu nedenle büyük tepki aldı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...