Germanwings Uçak Kazası Sonrası

Share

Fransa’daki Güney Alpler üzerinde düşen Germanwings Havayolları’na ait uçakla ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Airbus A320 tipi uçak Barcelona-Düsseldorf seferini yapan 4U9525 sefer sayılı uçakta bulunan 150 kişiden kurtulan olmadığı açıklanırken uçağın karakutusunun bulunduğu bildirildi.

Düşmeden önce sekiz dakika boyunca irtifa kaybeden uçağın esas düşüş nedeni, karakutu incelemelerinin ardından belirlenebilecek.

Germanwings uçağında şu ana kadar 77 Alman, 35 İspanyol vatandaşının hayatını kaybettiği belirtildi.
Uçakta ayrıca İngiltere, Hollanda, Kolombiya, Japonya, Danimarka, İsrail, Belçika, Arjantin, İran, Venezuela ve ABD uyruklu yolcuların da bulunduğu söylenirken çifte vatandaşlıklar gereği uçaktaki Türk yolcu veya yolcuların sayısı tam olarak netleşmedi.

Ancak ilk belirlemelere göre uçaktaki tek Türk yolcunun 50 yaşındaki Muradiye Lohmann olduğu sanılıyor.

Kaza sonrası birçok pilot ve kabin memurunun seferlere çıkmak istememesi sonucu Germanwings Havayolları’na ait pek çok sefer iptal edildi.

Kaza sonrası en ağır hikayelerden biri olarak görülen düşen uçakta bütün bir sınıfın öğrencilerinin iki öğretmenleriyle birlikte yaşamını yitirmesi Almanya’yı özellikle yasa boğdu.

Haltern kasabasındaki Joseph König Lisesi’nin 10. sınıfına devam eden 16 öğrenci ve iki kadın öğretmen değiş-tokuş programı çerçevesinde bir hafta önce İspanya’ya gitmişti.

Kaza haberi alındıktan sonra lisede derslere ara verilirken, öğrenciler evlerine gönderildi. Ayrıca okulun öğrencilerine psikolojik destek verildiği de açıklandı.

Kaynak: BBC

You may also like...