İskoç Bankasından Plastik Banknot

Share

Birleşik Krallık’ta ilk kez gerçekleşen uygulama ile İskoç bankası Clydesdale Bank, plastik 5 sterlinlik banknotu piyasaya sürdü.

Kağıt paralara göre daha güvenli ve 2,5 kat daha dayanıklı olduğunun altı çizilen plastik banknotlar, çamaşır makinesinde yıkanmaya bile dayanaklı.

Dünyada şu ana kadar 20’yi aşkın ülke plastik banknotları kullanırken bunun ilk uygulaması 1996 yılında Avustralya tarafından gerçekleştirilmişti.

Avustralya’yı Meksika, Fiji, Yeni Zelanda ve Kanada izlerken Birleşik Krallık’ta İngiltere’nin de önümüzdeki yıl plastik banknotlara geçmesi bekleniyor.

İskoçya ilk seferde 2 milyon adet 5 sterlinlik plastik banknotu piyasaya sürmüş durumda.

Kaynak: BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...