X Files Macerası Sürüyor

Share

Yıllar önce izleyicilerine veda eden Mulder ve Scully, yeni maceralarıyla ajanlık günlerine hızlı bir dönüş yapıyorlar. Evet dedikodular doğru, X Files efsanesi kaldığı yerden devam ediyor!

Geçtiğimiz haftalarda TV kulislerinden duyulan ‘X Files dönüyor’ fısıltıları FOX’un CEO’ları tarafından doğrulandı. Türkiye’de Gizli Dosyalar adıyla yayınlanan dizinin hem ülkemizde hem de dünyada birçok sadık hayranı bulunuyor. Yapımcılar da muhtemelen bu ‘sadık’ izleyici kitlesine güvenerek ekranları yeniden tuhaf, paranormal olaylarla ve uzaylı komplolarıyla renklendirmeye karar vermişler. Hem de dizinin sadık oyuncuları David Duchovny ve Gillian Anderson ile birlikte.

Yeni bir proje yerine ‘dizi restorasyonu’ kararı bazen riskli olsa da X Files gibi adamakıllı bir projede mantıklı durduğu bir gerçek. Dizi sektöründe rekabetin hat safhada olması yeni-eski dizimizi zorlayabilir. Ama kararlı ajanlarımızın bu çetin sınavı kazanacakları düşüncesi çoktan zihnimizin bir köşesine yerleşti bile. 10. Sezon yayınlandıktan sonra ‘Bıraksaydınız X Files anılarımızda yaşasaydı’ gibi düşüncelerle isyan bayrağını da çekebiliriz; ama aksi kanıtlanıncaya kadar Sezar’ın hakkı Sezar’a!

Yüksek bütçeli, bol şatafatlı, fazlasıyla komik, ekstra dramatik, izleyiciyi ekrana kilitleyen yaratıcı senaryolar, X Files’ın pabucunu dama mı atacak; yoksa deneyimli Ajanlar Mulder ve Scully FBI rozetlerini gösterdikleri anda her yer toz duman mı olacak?

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...