Ferrari ve Vettel’den Malezya’da Muhteşem Geri Dönüş

Share

Formula 1 2015 sezonunun ikinci grand prix’si Malezya’yı Ferrari pilotu Sebastian Vettel kazandı. Vettel’i Mercedes’ten son şampiyon Lewis Hamilton ve takım arkadaşı Nico Rosberg izledi.

Geçtiğimiz sezon takım olarak yarış kazanamayan Ferrari ve bireysel olarak eski takımı Red Bull’da kürsünün ilk sırasına çıkamayan Vettel için muhteşem bir geri dönüşü ifade eden Malezya Grand Prix’sinde ilk turda lastik patlattığı halde Vettel’in takım arkadaşı Raikkonen de dördüncü sırada yer aldı.

McLaren-Honda pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button yarışı dayanıklılık sorunları sebebiyle tamamlayamazken Malezya Grand Prix’sinin en büyük sürprizlerinden birini esas takımları Red Bull’u geçmeye başlayan Toro Rosso ikilisi elde etti. Toro Rosso’nun çaylak pilotları Verstappen ve Sainz, yarışı yedinci ve sekizinci sırada bitirdi.

Malezya Grand Prix’sinin tüm sonuçları şöyle:

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...