Çağlayan Adliyesi’nde Savcıyı Rehin Aldılar

Share

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında silahla rehin alındı.

İddiaya göre, Savcı Mehmet Selim Kiraz, katibi ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın 6’ncı katında bulunan odasında rehin alındı. Savcının katibi bir süre sonra serbest bırakılınca güvenliğe haber verdi. Güvenlik kapıya geldiği sırada ise içeriden bir el silah sesi duyuldu.

Yaşanan rehine eyleminin ardından aynı katta bulunan diğer savcılar dışarı çıkarıldı. Çelik yelek giyen polisler de uzun namlulu silahla rehine eyleminin yaşandığı kata geldi. Adliyedeki rehine eylemi devam ediyor. Bu arada, rehin alınma fotoğrafı, yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen kişilerin Twitter hesabından yayınlandı.

Örgütün sosyal medya hesaplarından savcının başına silah doğrultulmuş haldeki fotoğrafları paylaşılırken şu açıklama yapıldı: “Berkin Elvan’ı vuran ve gözetleyen polislerin derhal tutuklanmasını istiyoruz. Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ya da İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal arabulucu olsun. 15.35’e kadar süre veriyoruz, müdahale olursa savcıyı öldürürüz.”

DHKC’nin talepleri:

“1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi, Haziran Şehitleri Aileleri ve TAYAD’lı Aileler…”

Teröristlerin içeri nasıl girdikleri konusu ise henüz bilinmiyor. Bir iddia ise, teröristlerin silahı elektrik kesintisinden faydalanarak adliyeye sokmuş olabilecekleri yönünde. Bu iddia başka bir iddianın dillendirilmesine de yol açıyor: “Acaba elektrik kesintisi, savcıyı rehin alan teröristlerle aynı örgütten mi ve kesinti bu eylem için yapılmış bir saldırı sonucu mu yaşandı?”

KAYNAK: İHA, T24

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...