Atiye’den Akustik Ziyafeti

Share

Her geçen gün müzikal altyapısı gelişen Atiye, son olarak muhteşem JoyTürk Akustik performansları ile sevilen şarkılarını dinleyicilerine bambaşka bir şekilde sundu.

Yetmez

Artık şunu rahatlıka diyebiliriz ki Yetmez, Atiye’nin en güçlü şarkılarından biri. İskender Paydaş ortaklığıyla hazırlanan şarkının ağırlığı akustik versiyonuna da yansımış. Atiye’nin orijinal haline göndermeler yaparak akustik performansa özel yorumu zaten üst düzeyde olan bir şarkıya yeni bir soluk getirmiş. Atiye’nin baştan sona neredeyse sürekli gözleri kapalı okumasına da “hissetmek” başlığı altında ayrıca dikkat etmenizi öneririz.

Aşkistan

Yetmez gibi ağır basan şarkılar ne kadar olursa olsun, Atiye’yi Atiye yapan en önemli etmenlerden biri de eğlenceli parçalardır. Aşkistan da tam olarak bu ketogoride yarışırken akustik yorumu gereği Atiye tarafından gayet hoş bir dokunuşa merhaba demiş.

Bu Mudur & Salla

Gönül isterdi ki ikisi de tek başına yorumlansaydı ancak şarkı geçişi ve benzer tınıları hissetmek de iyi gelmedi değil.

Bu ikili arasında esas değinmek istediğimizse Salla. İlk olarak 2009’da Atiye’nin eğlenceli parçaları arasında çıkan ve Atiye’nin bizzat kendisi tarafından Muamma ile karşılaştırıldığında tercih edilemeyen Salla gitmiş, bambaşka bir Salla gelmiş akustik versiyonunda. Aslı fazlasıyla iyi olmakla beraber daha ağır, daha olgunlaşmış ve daha otıuraklı bir Salla, belki de tüm bu sıfatları hak eden Atiye var karşımızda Salla, tüm JoyTürk Akustik performansında öne çıkan en önemli yorum. Bir de, başka bir şarkı ile paylaşılamadan bu yorumu izlesek nasıl olurdu siz düşünün.

Bu üç çalışmanın dışında Atiye’nin JoyTürk Akustik performasında Soygun Var, Batum Türküsü, Güzelim ve Uyan Da Gel parçaları da yer alıyor.

You may also like...