Facebook, Twitter ve YouTube Engellendi!

Share

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın geçen hafta teröristler tarafından rehin alınmasını içeren görüntülerin yayınlanması sebebiyle Türkiye’de Twitter, Facebook ve YouTube engellendi!

Hürriyet’e konuşan Erişim Sağlayıcılar Birliği Başkanı (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı’ndan yasak konusunda bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti.

ESB’nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. BTK Başkanı Tayfun Acarer konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook’un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook’a olan yasağın kalktığını kaydetti.

Reuters’a konuşan bir yetkili ise savcıyla ilgili görüntülerin kaldırılmasını Youtube ve Twitter’dan talep ettiklerini bir cevap gelmeyince mahkeme kararı aldıklarını söyledi.

Erişim engelinden nasıl kurtulunuz?

iOS: Onavo Protect
Android: Hotspot Shield veya Psiphon
PC/Mac: Chrome Zenmate eklentisi.

Engelleme ile ilgili @Policy hesabından açıklama yapan Twitter kanadında şu ifadelere yer verildi:

İlgili içeriklerle ilgili işlemler yapmak yerine, insanların özgürlüklerini, sitelerin tamamını kapatmak suretiyle kısıtlayan uygulamalarla bir yere varılamayacağının farkına umarız ki en kısa sürede varılır.

Konuyla ilgili TİB’ten henüz bir açıklama yapılmadı.

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...