Spor Gündemi 2015/14

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

TÜRKİYE’DE FUTBOLUN ÇÖKÜŞÜ

Spor gündemini genellikle futbol veya basketbolda oynanan karşılaşmalarla ilgili haberlerle açıyorduk. Ancak bu hafta sonu olan bu vahim olayın ardından böyle bir başlık atmayı da uygun gördüm. Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 26.haftasında Çaykur Rizespor’u 5-1 mağlup ederken, dönüş yolunda büyük bir tehlike atlattı.  Çaykur Rizespor maçı sonrası uçakla İstanbul’a dönmek için Trabzon Havalimanı’na doğru yola çıkan Fenerbahçe kafilesi, Araklı ilçesi girişinde saldırıya uğradı. Kırılan cam otobüs şoförünün yüzüne geldi ve yaralanmasına neden olan şoför hastaneye kaldırıldı. Şoför Ufuk Kıran ağır yaralanıp hastaneye kaldırıldı. Köprüden geçen otobüs, kulüp yetkililerince son anda durduruldu ve büyük bir facianın önüne geçildi. Daha sonra hastaneden yapılan açıklamada, şoförün yüzünde kurşun izine rastlandığı belirtildi.

Saldırının ardından Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri flaş bir açıklama yaparak Fenerbahçe Kulübü’ne geçmiş olsun mesajlarını iletirken, diğer kulüpler de mesaj yayınladı.  Bu olayın ardından Fenerbahçe’nin önce Mersin’le oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçı ardından da ligde oynayacağı Bursaspor maçı ertelendi. Riva’da toplanacak olan TFF, Spor Bakanlığı yetkilileri ve Kulüpler Birliği’nin gündeminde liglerin ertelenmesi de var.

Bu vahim olayın sonucu çok daha büyük olabilirdi. Bugün tüm Fenerbahçe kafilesinin denize uçtuğu haberlerini almış olabilirdik. Kimse kusura bakmasın ancak bu olayın baş sorumluları, federasyon ve kulüp yöneticileri başta olmak üzere, tüm hükümet yetkilileridir. Şike soruşturmasını başlattıktan sonra, gerekli yaptırımları uygulamayıp ipin ucunu boşta bırakan adli makamlar ve TFF, bu işten kendilerini sıyırarak, Fenerbahçe ve Trabzonspor camialarını, hem oyuncu, hem yönetici hem de taraftar bazında karşı karşıya getirmiş ve düşmanlığı her geçen gün körüklemiştir.

Bir saldırı da Fransa’da

Türkiye Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla şoka girerken bir takım otobüsüne saldırı da Fransa’da gerçekleşti.

Fransa Lig 1’de haftanın en önemli maçında, Paris SG ile Marseille maçı önceside olaylar yaşandı. Karşılaşmanın oynanacağı Marseille’nin stadyumu Velodrome’ye yakın bir noktada PSG takımını taşıyan otobüse meşale, taş ve golf topuyla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda otobüsün bazı camları kırılırken yaralı olmadığı bildirildi.

Obraniak korkuttu

Öte yandan Çaykur Rizespor’lu Obraniak’ın 30.dakikada oyunu terk etmesinin ardından kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü.  Daha sonra hastaneden yapılan açıklamada Polonyalı oyuncunun gribal enfeksiyona bağlı bir sıkıntı yaşadığı açıklandı.

ASLAN’I SNEJJDER UÇURDU

Spor Toto Süper Lig’in 26.haftasında evinde Karabükspor’u ağırlayan Galatasaray, Yasin, Sneijder (2) ve Umut’un golleriyle sahadan 4-2’lik skorla galibiyetle ayrıldı ve zirvedeki yerini korudu. Galatasaray zafere Sneijder’in 2 gol, 2 asistlik performansıyla  ulaştı.

LİGLERDE ÇILGIN HAFTA

Türkiye Profesyonel Futbol Liglerinde bu hafta çarpıcı skorlar ortaya çıktı. Spor Toto Süper Lig’de Gençlerbirliği evinde Kasımpaşa’yı 5-2 yendi ve futbolseverler tam 7 gol izledi. Eskişehirspor’un evinde Sivasspor’a, Balıkesirspor’un da evinde Mersin’e 3-1 yenildiği haftada , Fenerbahçe’nin 5-1, Akhisar ve Bursaspor’un 3-0,  Galatasaray’ın da 4-2’lik galibiyetleriyle tam 35 gol kaydedilmiş oldu.

İZMİR’DE ÇILGIN MAÇ

35 golün atıldığı Spor Toto Süper Lig’in ardından 11 gollü bir mücadeleye sahne olan Karşıyaka-Adana Demirspor maçı nefesleri kesti.  Adana Demirspor’un 3-0 öne geçtiği mücadelede geriden gelen Karşıyaka 6-5’lik unutulmaz bir zafere imza attı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ ECZACIBAŞI

Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde Eczacıbaşı Vitra şampiyon oldu. Temsilcimiz, dörtlü final organizasyonunun final maçında İtalyan Unendo Yamamay’ı (25-22, 25-21, 25-20) 3-0 yenerek mutlu sona ulaştı. Kadın voleybolunun bir numaralı kupasında şampiyonluğa ulaşarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Eczacıbaşı VitrA, ikinci kez final oynadığı organizasyonda bu kez mutlu sona ulaşmayı başardı. “Devler Ligi”ndeki ilk finalini, 1979-80 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Çekoslavakya temsilcisi Rude Hvezda Prag’a karşı oynayan ve rakibine kaybederek ikincilikte kalan Eczacıbaşı VitrA, aradan geçen 35 yılın ardından yeniden finale çıktı ve bu kez kupanın sahibi oldu.

Avrupa’da ikinci zafer

Şampiyonlar Ligi’nde sezonu zirvede tamamlayarak Avrupa şampiyonu olan Eczacıbaşı VitrA, tarihinin ikinci kupasını kaldırmış oldu. Daha önceki tek şampiyonluğunu, 1999 yılında Kupa Galipleri Kupası’nı kazanarak elde eden Eczacıbaşı VitrA, Avrupa kupası kaldıran ilk Türk voleybol takımı olma unvanını da elde etmişti. Eczacıbaşı VitrA, 1993 yılında CEV Kupası’nı 2., 2005 yılında da Top Teams Kupası’nı 3. olarak tamamladı.

KANARYA MASA TENİSİNDE AVRUPA ŞAMPİYONU

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinin rövanşında Avusturya’nın Linz AG Froschberg takımını 3-1 yenen Fenerbahçe, tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Finalin ilk ayağını deplasmanda 3-2 kazanan sarı-lacivertli takım, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda konuk ettiği rakibini rövanşta da yenerek kupayı kazandı.

SON HAFTADA KRİTİK TÜRK DERBİSİ

THY Euroleague TOP 16 turunun son haftası Türk derbisine sahne olacak.  Grupta ilk sırayı garantileyen temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, evinde Anadolu Efes’i ağırlayacak. Sarı lacivertlilerin kazanıp, CSKA Moskova’nın da Milano’ya deplasmanda kaybetmesi halinde Fenerbahçe Ülker grubunu lider tamamlayacak.

Bu kritik maç ise Anadolu Efes’in tamam mı devam mı maçı olacak.  6 galibiyetle grupta 4.sırada yer alan lacivert-beyazlılar, kendisiyle aynı galibiyet sayısı olan Laboral’i altında tutmak için bu zorlu deplasmandan galibiyet çıkarmak zorunda. Son hafta grubun iddiasız ve son sırasındaki takımı Unicaja Malaga’yla deplasmanda karşılaşacak olan Laboral, karşılaşmayı kazanıp, Efes de yenilirse gruptan çıkan dördünce ve son takım olacak. İkili averajda üstünlüğü bulunan Efes galibiyet alması halinde adını TOP 8’e yazdıracak. Ancak mağlup olduğu takdirde Laboral’in de Unicaja Malaga’ya kaybetmesini bekleyecek.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...