Twitter Kısa Sürede Açılacak

Share

Facebook’un yaptığı gibi Twitter da, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasına ilişkin görüntülere Türkiye’den erişimi kaldırdı.

Gelişme üzerine Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Twitter’ın erişime açılmasının kısa süre içinde gerçekleşeceğini belirtti.

Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent’in açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Twitter’ın vekaleten Türk hukuku meselelerini yürüten avukatı tarafından, ‘www.twitter.com’ adresi üzerinde yer alan içeriklerden İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2015/1644 değişik iş numaralı kararında yer verilen ve akabinde, Erişim Sağlayıcıları Birliğinin ‘benzer içerik’ tespitiyle 2015/1341 dosya numaralı 2015/33 karar numaralı işlemiyle iletilen benzer içeriklerin tamamının Türkiye’den erişime engellendiği hususu teyit edilmiş, Twitter avukatının bu beyanı işletmelere iletilmiş, Twitter’ın erişime açılması kısa süre içerisinde gerçekleşecektir.”

Kaynak: Milliyet

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...