Spor Gündemi 2015/15

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

SÜPER LİG’E ZORUNLU ARA

Fenerbahçe’nin Rizespor maçının dönüşünde uğradığı silahlı saldırının ardından önce sarı-lacivertlilerin Türkiye Kupası ve lig maçı ertelendi. Geçen pazartesi, Spor Bakanı, TFF Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanları’nın gerçekleştirdiği toplantının ardından Süper Lig’e 1 hafta ara verildi. Fenerbahçe kafilesine 4 Nisan Cumartesi akşamı yapılan saldırı nedeniyle 6 Nisan 2015 günü düzenlenen toplantı sonucu alınan erteleme kararıyla bir hafta kaydırılan Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının yeni programı belli oldu.

Yeni programa göre Spor Toto Süper Lig 27. Hafta müsabakaları ve Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final İkinci Maçları aşağıdaki programa göre oynanacak. Bununla birlikte Spor Toto Süper Lig’de 28 ve 33. hafta arasında oynanacak tüm maçların programı Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. maçları sonucunda tur atlayacak takımlara göre yeniden düzenlenerek 17 Nisan Cuma günü açıklanacak.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. Maçlar

14.04.2015 Salı

18:45 Gençlerbirliği – Bursaspor

15.04.2015 Çarşamba

19:45 Manisaspor – Galatasaray

16.04.2015 Perşembe

18:00 Medicana Sivasspor – Kayserispor

19:45 Fenerbahçe – Mersin İdmanyurdu

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 27. Hafta

17.04.2015 Cuma

20:00 Gaziantepspor – Torku Konyaspor

18.04.2015 Cumartesi

16:00 Kardemir Karabükspor – Gençlerbirliği

19.00 Kasımpaşa – Beşiktaş

19.04.2015 Pazar

13:00 Suat Altın İnş. K.Erciyesspor – Eskişehirspor

15:00 Medıcana Sivasspor – Balıkesirspor

16.00 İstanbul Başakşehir- Çaykur Rizespor –

19:00 Trabzonspor – Galatasaray

20.04.2015 Pazartesi

20.00 Mersin İdmanyurdu – Akhisar Belediyespor

20:00 Fenerbahçe – Bursaspor

ERDOĞAN KAPTANLARLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden takımların kaptanlarını kabul etti.

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Kulüpler Birliği Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Mesut Altan ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yanı sıra Akhisar Belediyespor kaptanı Güray Vural, Balıkesirspor kaptanı Gökhan Ünal, Beşiktaş kaptanı Tolga Zengin, Bursaspor kaptanı Ozan İpek, Çaykur Rizespor kaptanı Kıvanç Karakaş, Eskişehirspor kaptanı Sezgin Coşkun, Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Gaziantepspor kaptanı Elyasa Süme, Gençlerbirliği kaptanı Ramazan Köse, İstanbul Başakşehir kaptanı Mahmut Tekdemir, Kardemir Karabükspor kaptanı Erdem Özgenç, Kasımpaşa kaptanı Adem Büyük, Mersin İdmanyurdu kaptanı Servet Çetin, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor kaptanı İlhan Parlak, Sivasspor kaptanı Adem Koçak, Torku Konyaspor kaptanı Hasan Kabze ile Trabzonspor kaptanı Jose Bosingva katıldı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantı sonrası açıklamada bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın da yaşanan olaya bir devlet büyüğü olarak gösterdiği duyarlılığı gördük. Kendisi bütün takım kaptanlarını kabul etti. Kaptanlar dinlendi, birlik ve beraberlik için gayet olumlu görüşler dile getirildi. Biz artık bu tür olayları yaşamak istemediğimizi ilettik. Futbolun barış, dostluk ve kardeşlik için olduğunun farkına varmalıyız. Futbolun tüm paydaşlarının daha duyarlı olması lazım. Futbolun güzelliklerini en güzel şekilde yaşamak istiyoruz. Futbolcular güzel öneriler yaptı. Futbolun artık skora endeksli olmaması gerektiğini dile getirdik. Hepimiz açısından verimli bir toplantı oldu” dedi.

EFES’E MALAGA PİYANGOSU

THY Euroleague’de TOP 16 turu sona erdi. Aynı grupta yer alan temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes grupta ilk 4’e girdiler. 10 yıl sonra yeniden iki Türk takımı Final 8’e kalmış oldu.

TOP 16’nın son haftası Türk derbisine sahne oldu. Grupta ilk iki sırayı garantileyen Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes’in karşı karşıya geldiği mücadele iki takım için de büyük önem taşıyordu. Anadolu Efes, kaybetmesi halinde Laboral’in alacağı bir galibiyetle ilk 4’ün dışında kalma tehlikesiyle karşı karşıyaydı.  Fenerbahçe Ülker ev sahibi avantajıyla da salondan 83-72’lik skorla üstün ayrıldı ancak CSKA Moskova da son haftayı galibiyetle kapatınca grubunu ikinci sırada tamamladı. Sarı-lacivertlilerin rakibi karşı grubu 3.sırada tamamlayan Maccabi Tel Aviv oldu.

Anadolu Efes ise mağlubiyetin ardından gözlerini Malaga’ya çevirdi. Grupta son sırada yer alan ve herhangi bir iddiası bulunmayan Unicaja Malaga’nın Laboral’i yenmesi gerekiyordu lacivert-beyazlıların ilk dörde girmesi için. Malaga herkesin kıyak geçerler dediği maçta Laboral’i yenince Efes kendini son 8 takım arasında buldu ve rakibi Real Madrid oldu.

Diğer eşleşmeler şu şekilde oldu: CSKA Moskova – Panathinaikos , Barcelona-Olympiakos

Çeyrek finallerde ilk maçlar 14-15 Nisan tarihlerinde oynanacak.

FENERBAHÇE AVRUPA DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Bayanlar  Euroleague Dörtlü Finalinde, temsilcimiz Fenerbahçe, dördüncü oldu. Prag’da düzenlenen Final-Four’un ilk gününde Ekaterinburg’a yenilen temsilcimiz, Dinamo Kursk’a karşı oynadığı 3.maçını da 67-58 kaybetti ve dördüncü oldu. Şampiyonluğa ise Ekaterinburg’u 72-68 yenen ev sahibi USK Prag ulaştı.

BURSA BŞB AVRUPA ŞAMPİYONU!

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Kadınlar Challenge Kupası’nda şampiyon oldu. Kadınlar CEV Challenge Kupası final ikinci karşılaşmasında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Rusya’da 3-0 yenildiği Uralochka ile Bursa’da karşı karşıya geldi. Yeşil beyazlı takım, bu sezon Uralochka’yı yenen tek takım olmayı başarırken, şampiyonluğu altın sete bıraktı. Bursa Büyükşehir Belediyespor, bu seti 15-11 kazanarak Türkiye’ye bu sezon ikinci Avrupa şampiyonluğunu yaşattı.

HAMILTON YENİDEN ZİRVEYE DÖNDÜ

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 3. yarışı Çin Grand Prix’sinde zafer, Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın oldu.

5 bin 451 metre uzunluğundaki Şanghay Uluslararası Pisti’nde yarışa pole pozisyonunda başlayan İngiliz pilot, iyi bir startın ardından oldukça başarılı bir lastik stratejisi izledi ve yarışı kazanmayı başardı.

Yarışı ikinci sırada noktalayan isim Lewis Hamilton’ın takım arkadaşı Nico Rosberg olurken, podyuma çıkan son isim ise Ferrari pilotu Sebastian Vettel oldu.

53. turun sonunda Toro Rosso-Renault’dan Max Verstappen’in motorundaki arıza yüzünden start-finiş düzlüğünde yolda kalması sebebiyle güvenlik aracı piste girdi.

Rahat bir şekilde lider olan Hamilton, güvenlik aracı eşliğinde tamamlanan yarışı, 1:39.42.008’lik derecesiyle kazanarak sezonun 2’nci, kariyerinin 35’inci birinciliğini elde etti.

Pilotlar klasmanı lideri Hamilton, yarış sonunda puanını 68’e çıkardı. Hamilton’ı, 55 puanı bulunan Vettel ve 51 puanlı Rosberg takip etti.

Sezonun 4. yarışı Bahreyn Grand Prix’si 19 Nisan’da yapılacak.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...