Dolar 2.70 Seviyesinde

Share

Amerikan doları kırdığı rekorlara devam ediyor.

Bugüne kadar birçok kez karşılaşılan “kritik eşik”te yeni sınır olan 2.70 liraya dayanan doların yükselişi durdurulamıyor.

Güne 2.6937 ile başlayan doların geniş bantta değer kazanmasının ana nedeni ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ilk faiz artışını bu yıl yaparak diğer gelişmiş ülkelerden faiz konusunda ayrışacağı beklentisi olarak gösteriliyor.

Merkez Bankası doların rekor üstüne rekor kırdığı günde Para Politikası Kurulu Toplantısı gündemine dair açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Para Politikası Kurulu Toplantısı Gündemine İlişkin Basın Duyurusu 22 Nisan 2015 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında 1- Döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirim, 2- Türk lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artış gündeme alınacaktır. Toplantıda gerekli görülmesi halinde finansal piyasalardaki istikrarı destekleyici yönde ilave tedbirler de ele alınabilecektir.

Kaynak: NTV

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...