Magnolia Puding

Share

Magnolia Puding’in hikayesi New York’ta Magnolia Bakery adında bir fırın/pastanede başlıyor. Ünlü sayılabilecek bir yer, Sex and the City gibi birçok dizi ve filmde yer almış ve pek çok New York’lunun bildiği bir fırın. Buranın bir güneydoğu Amerikan mutfağı ürünü olan, Magnolia Bread Pudding adındaki muzlu pudingi ise çok meşhur. Menüdeki ve masadaki hali aşağıdaki gibi:

Karton bir kapta servis ediliyor ve hazır satılan dondurmalar gibi kaşık kaşık yeniliyor. İçerisinde süt, toz vanilyalı puding karşımı, krema, vanilyalı pandispanya ve dilimlenmiş muz parçaları var. Birçok yerde şimdiye kadarki en iyi muzlu puding tarzı yorumlar var, doğru olmaması için hiçbir neden yok!

İşte Miss Kekik tarifiyle Magnolia Puding:

Malzemeler

1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı nişasta (türk kahvesi)
2 yemek kaşığı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya
200 ml krema
1 paket burçak bisküvi
Çilek, muz

Yapımı

Bisküvi rondodan geçirilerek un haline getirilir.Tatlının aralarına eklenmek üzere kenara ayrılır.

Krema ve vanilya hariç tüm malzemeler çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alınır vanilya ve krema ilave edilerek iyice karıştırılır.

Kuplara bisküvi ve puding sıra ile doldurulur aralarına çilek ve muz konularak hazır hale getirilip buzdolabında soğutulur soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Canan Yaman

Canan, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Kendisi çok bir kitap sever, yemek sever ve hayat sever. Yemek bölümümüzün Miss Kekik’i olarak Serinletici'de eşsiz tarifleri ile her hafta katkıda bulunuyor. Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me. - Audrey Hepburn

You may also like...