Bit.ly’a Erişim Engellendi

Share

Telekomünikasyonu İletişim Başkanlığı (TİB), herhangi bir içerik barındırmayıp sadece link kısaltma hizmeti veren bit.ly‘a erişimi engelledi.

bit.ly’ın sitesine Türkiye’den girmek isteyen kullanıcılar aşağıdaki uyarıyla karşılaşıyor:

“5651 sayılı kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (bit.ly) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın 17/04/2015 tarih ve 490.05.01.2015.-1188889 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır.”

Bit.ly web sitelerinin uzun link’lerini kısaltmaya yarayan yardımcı bir internet servisi. Herhangi bir içerik barındırmayan bu siteye erişimin neden engellendiği ise bilinmiyor.

Bit.ly’a erişim engeli, sosyal medyada ya da web siteleri gibi diğer kanallarda bu kısaltma kullanılarak oluşturulan bütün linklere de erişimi engellemiş oluyor. Kısaltılmamış linklerden ise ulaşım sağlanabiliyor.

“Power of the link” yani “Bağlantının gücü” sloganına sahip site link kısaltma işlemini ücretsiz olarak yapıyor.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada erişim engellemesinin teknik hatadan dolayı gerçekleştiğini ve sorunun düzeltildiğini açıkladı.

Kaynak: CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...