5G Teknolojisi Nedir?

Share

Türkiye’de “4G ile zaman kaybetmeyelim, 5G teknolojisine geçelim” gibi bir siyasi yorumla gündeme gelen 5G (5. nesil GSM teknolojisi) teknolojisi hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

5g

Türkiye’de henüz 4G (LTE) bile yokken, uzmanlar 5G için en erken tarih olarak 2020 yılını işaret ediyor.

Ekim 2014’teki 5G denemelerinde Samsung, saniyede 7,5 Gb gibi inanılmaz bir hıza ulaştı.

Sadece hızla da kalmayan 5G, günümüz dünyasında hızla artan internete bağlanan cihaz sayısını rahatlıkla karşılayabilecek bir altyapıyı sunacak.

5G’nin bir diğer ön plana çıkan unsuru da güvenlik. Ericsson’un 2014’te yaptığı bir testte 5G’nin özellikleri arasında “son derece yüksek güvenilirlik” ön plana çıkmış, sistemin gecikme süresinin sadece 1 milisaniye olduğu (4G’den 50 kat daha iyi) belirtilmişti.

Bağlantının daha güvenilir olmasıyla internet bağlantısına ihtiyaç duyan cihazlar kararlı ve kesintisiz olarak bunu gerçekleştirebilecekler.

Avrupa Birliği’nin 700 milyon euro bütçe ayırdığı 5G için, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri’de büyük yatırımlar yapıyorlar.

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...