4G İhalesi Ertelendi

Share

Cumhurbaşkanı’nın 4G yerine 5G’ye geçilmesi konusundaki görüşlerinin ardından ne olacağı belirsizleşen 4G ihalesi üç ay ertelendi.

4g

BT’dan yapılan açıklamada, 29 Mayıs 2015’te yapılması planlanan 4G ihalesinin 3 ay süreyle ertelendiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı önceki açıklamalarında “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G’li bir çöplük haline döner. Dünya 5G için çalışırken biz niye bunun için çabalıyoruz” ifadesini kullanmıştı.

İhalenin ertelenmesi ile ilgili yapılan resmi açıklama ise şöyle:

Dünyadaki mobil elektronik haberleşmede sağlanan gelişmeler ve geleceğe yönelik çalışmalar da dikkate alınarak, Bakanlığımız ve düzenleyici kurumumuz olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun görev-yetki ve sorumlulukları çerçevesinde, halen sektörde faaliyet gösteren tüm işletmeciler başta olmak üzere ilgili tarafların da görüşleri alınarak International Mobile Telecommunications – Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme çalışmaları sonuçlandırılarak buna ilişkin ihale süreci başlatılmıştır. Bu süreçte, isteklilerin şartnameye yönelik değişiklik taleplerinin değerlendirilmesi ve ihaleye katılacak isteklilerin teknik ve finansal hazırlıklarını tamamlayabilmek için ilave zaman talepleri üzerine, sektörde faaliyet gösteren mevcut işletmecilerle birlikte Bakanlığımızda yapılan değerlendirmeler sonucunda, daha önce 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesinin 3 ay ertelenmesi hususunda müştereken görüş birliğine varılmış olup, bu çerçevede söz konusu ihale Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca 26 Ağustos 2015 tarihine ertelenmiştir.

Ertelemenin ardından 4G’ye geçişin tamamen iptal edilerek 2020’den önce kullanılabilir olması beklenmeyen 5G’ye odaklanılabileceği yüksek ihtimal dahilinde.

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...