California’da Sürücüsüz Otomobil Kazaları

Share

ABD’nin California Eyaleti Motorlu Taşıtlar Dairesi, Eylül 2014’ten itibaren sürücüsüz otomobillerin trafikte denemeler yapmasına izin veriyor.

150512130419_a_google_self-driving_car_624x351_getty_nocredit

Bugüne kadar California’da trafiğe çıkan 48 sürücüsüz otomobil, 8 aylık deneme süreleri boyunca dört ayrı trafik kazasına karışmış durumdalar.

Bunlardan üçü Google’ın, dördüncüsü ise otomotiv yedek parça şirketi Delphi’ye ait.

150217160638_google_self-driving_car_624x351_ap

California eyaleti yasaları uyarınca trafik kazalarının ayrıntıları gizli tutuluyor ancak Google, kendi sürücüsüz otomobillerinin hiçbir zaman bir kazaya neden olmadığını ve ufak çaplı trafik kazalarının çoğunluğunun başka sürücülerden kaynaklanan, arkadan çarpma vakaları olduğunu belirtiyor.

Delphi ise yaptığı açıklamada kendilerine ait sürücüsüz otomobile, bir kavşakta durmaktayken başka bir taşıtın çarptığını ve otomobilin olay sırasında sürücülü olduğunu belirtti. Ayrıca kazada yaralanan kimsenin olmadığı açıklandı.

Kaynak: BBC

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...