Spor Gündemi: Aslan Zirveyi Bırakmıyor

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ASLAN ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

galatasaray-genclerbirligi-ni-1-0-yendi-7316602_x_5319_o

Spor Toto Süper Lig’de 31.ve 32.hafta mücadeleleri geçtiğimiz hafta tamamlandı. Galatasaray salı günü deplasmanda Mersin İdman Yurdu’nu, cumartesi akşamı da evinde Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup etti.

Kanarya’dan sıcak takip

fb

Fenerbahçe ise Çarşamba akşamı evinde Kayseri Erciyes’le 1-1 berabere kaldı. Dün akşam ise Mersin İdman Yurdu’nu 90+3. Dakikada Emre Belözoğlu’nun golüyle 1-0 yenerek Galatasaray’ın 3 puan gerisinde zirve takibini sürdürdü.

Perşembe günü Akhisar Belediyespor’la deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş ise zirve yolunda büyük yara aldı ve şampiyonluk yarışında şansını neredeyse tüketti.

MADRID 20 YIL SONRA ŞAMPİYON

real madrid 20 yıl sonra (1)

THY Euroleague’de şampiyon belli oldu. İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen Final-Four’da  Real Madrid, finalde Olympiakos’u 78-59 mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Yarı finalde temsilcimiz Fenerbahçe Ülker’i mağlup eden Real Madrid ile CSKA Moskova karşısında Spanoulis önderliğinde büyük bir geri dönüşe imza atan Olympiakos finalde karşı karşıya geldi ve kazanan Madrid ekibi oldu.

Eflatun-beyazlılar Euroleague’deki son şampiyonluğunu da 1995 yılında Fenerbahçe Ülker’in şu anki koçu Obradovic yönetiminde kazanmıştı.

Euroleague normal sezonun en değerli oyuncusu Fenerbahçe Ülker’den Nemanja Bjelica seçilirken final maçının MVP’si Real Madrid’in Arjantinli forveti Andreas Nocioni seçildi.

DEVLER LİGİNDE FİNALİN ADI BELLİ OLDU

devler ligi final

Bu sezon Berlin’de oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. İlk maçta evinde Bayern Münih’i 3-0’la geçen Barcelona, Almanya’daki maçta 3-2 mağlup olmasına rağmen adını finale yazdırdı.

Diğer eşleşmede ise Real Madrid ile İtalya şampiyonu Juventus karşılaştı. İtalya’daki maçı 2-1 kazanan Juventus, Santiago Bernabeu’daki mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen, sahadan 1-1’lik sonuçla ayrılarak 12 sezon sonra adını finale yazdırdı.

Barcelona ile Juventus arasında oynanacak olan final maçı 6 Haziran’da Berlin’de oynanacak.

Avrupa Ligi’nde sürpriz finalist

UEFA Avrupa Ligi’nde ise finalde geçen sezonun şampiyonu Sevilla ile Napoli’yi eleyerek büyük bir sürprize imza atan Ukrayna temsilcisi Dnipro karşılaşacak. Karşılaşma 27 Mayıs’ta Varşova’da oynanacak.

AVRUPA’DA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLUYOR

devler ligi final

İtalya’da Juventus, İngiltere’de de Chelsea’nin ardından Avrupa’nın diğer liglerindeki şampiyonlar da belli oluyor.

İspanya La Liga’da bitime bir hafta kala Barcelona şampiyonluğunu ilan etti. Atletico Madrid’i deplasmanda Messi’nin golüyle 1-0 yenen Barcelona İspanya’da 23. kez mutlu sona ulaştı.

Fransa Ligue 1’in 37. haftasında, deplasmanda Montpellier’yi 2-1 yenen Paris Saint-Germain (PSG), üst üste 3. şampiyonluğunu ilan etti.

ARJANTİN’DE İNANILMAZ OLAY

arjantinde

Arjantin’de Copa Libertadores karşılaşmasında taraftarlar, tünelden çıkan River Plateli futbolculara biber ve göz yaşartıcı gaz attı

Güney Amerika’nın en prestijli futbol turnuvası Copa Libertadores’in son 16 turu rövanşında Boca Juniors ile River Plate arasında oynanan maç, yaşanan olaylar nedeniyle tatil edildi.

arjantinde2

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL)’nun internet sitesinden yapılan açıklamada, La Bombonera Stadı’nda taraftarlarının sebep olduğu olaylar nedeniyle ikinci yarısı başlamadan tatil edilen, iki Arjantin ekibinin karşı karşıya geldiği “Superclasico” ile ilgili Boca Juniors’a verilen cezalar duyuruldu. Açıklamada, Boca Juniors’ın turnuvadan diskalifiye edildiği ve uluslararası kupalarda evinde yapacağı 4 maçı seyircisiz oynayacağı bildirildi. Ayrıca, 4 deplasman maçı için seyirci yasağı getirilen Boca Juniors’a 200 bin dolar para cezası verildiği belirtildi.

Kayseri ve Osmanlı Süper Lig’te

Spor Toto Süper Lig’den düşen ilk takım Kayseri Erciyesspor olurken, PTT 1.Lig’de ilk iki sırayı garantileyen Kayserispor ve Osmanlıspor, bitime 1 hafta kala gelecek Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...