Obama, Bill Clinton’a ‘First Lady’ Diyerek Takıldı

Share

ABD Başkanı Barack Obama’nın Twitter’da açtığı kişisel Twitter hesabı @POTUS, henüz 24 saati dolmadan 1,5 milyondan fazla takipçi sayısına ulaştı.

150519095442_obama_twitter

Obama’nın Twitter’da paylaştığı ilk tweet “Merhaba Twitter! Ben Barack. Gerçekten! Altı yılın ardından, sonunda bana kişisel hesabımı veriyorlar” oldu.

Bu mesaj, 18 saat içinde 232 bin defa retweet edildi.

Obama’nın Beyaz Saray çalışanları tarafından yönetilen @BarackObama adlı resmi bir hesabı da var.

Yaklaşık 59 milyon takipçisi olan ve 2007’de açılan bu hesapta, Obama kendi yazdığı mesajların sonuna ismi ve soyadının baş harfleriyle ‘BO’ imzası atıyor.

Başkan Obama, şahsi hesabından eski ABD Başkanı Bill Clinton’a da takıldı.

Clinton, Obama’ya başkanlık görevinin sona ermesi durumunda POTUS kullanıcı adlı bu hesaba ne olacağını sormuştu.

Clinton, @billclinton hesabından Obama’ya “@Twitter’a hoş geldin @POTUS! Bir soru: Bu kullanıcı adı ofiste mi kalacak?” diye sordu ve tweet’e #askingforafriend (bir arkadaş için soruyorum) etiketini ekledi.

150519095442_clinton_twitter

‘FLOTUS’la ilgilenen?’

Bu tweet de 65 binden fazla retweet aldı.

Clinton’ın bu mesajına Obama, First Lady Michelle Obama’nın Twitter hesabı @FLOTUS’a (First Lady of The United States) atıfta bulunarak yanıt verdi.

150519100049_obama_clinton_twitter

Obama, @POTUS hesabının Beyaz Saray’da kalacağını belirtip “Güzel soru @billclinton. Kullanıcı adı Beyaz Saray’ın. @FLOTUS ile ilgilenen birini tanıyor musun?” dedi.

Bill Clinton’ın eşi, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, gelecek yılki seçimlerde başkanlık koltuğunun güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyor.

Dolayısıyla da Hillary Clinton başkan seçilirse @FLOTUS hesabı, Bill Clinton’ın olabilir.

Bill Clinton ‘First Lady’ mi olacak?

ABD’nin ilk kadın başkanının Hillary Clinton olması durumuda en merak edilen konu eski başkan Bill Clinton’ın konumunun ne olacağı. Elbette ‘First Lady’ olarak anılmayacak olan Bill Clinton için en iyi seçeneğin ‘First Gentleman’ olacağı tahmin ediliyor.

Beyaz Saray’ın internet sitesinde, “@POTUS Twitter hesabı, Başkan Obama’nın kendi yazacağı tweetlerle Amerikan halkıyla doğrudan bağlantı kurmasına hizmet edecek” dendi.

150519005234_barack_obama_624x351_ap

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Başkan Obama, kendi idaresindeki yönetimi tarihteki en açık ve en katılımcı yönetim kapmaya kararlı ve @POTUS, Amerikalılara ilgilendikleri meselelere müdahil olmaları için yeni bir ortam sağlayacak.”

Obama’nın şahsi hesabından takip ettiği 65 hesap arasında, Bill Clinton, George W. Bush, First Lady @FLOTUS ve çok sayıda Beyaz Saray çalışanı var.

Kaynak: BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...