Volkswagen Golf GTE Sport

Share

Wörthersee 2015’in yıldızı da uzun zamandır olduğu gibi Volkswagen Golf oldu. Organizasyon sırasında birçok farklı versiyonu sergilenen otomobilin en dikkat çekici versiyonuysa tanıtılan sportif hibrit seçeneği gibi görünüyor.

Volkswagen Golf GTE Sport 1

Fütüristik bir filmden çıkmışa benzeyen konsept geçen ay tanıtılan GTI Vision GT konseptini andıran detaylara sahip. İnce yapılı LED farlar, büyük bir splitter, alçak burun yapısı, 20 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar, kaputa açılmış ek hava çıkışları, ince yapılı yan aynalar, yukarıya doğru açılan büyük kapılar, kalın yan etekler, arka çamurluklar önüne eklenen hava girişleri, ince yapılı stoplar, büyük spoiler, dev difüzör ve geniş çaplı çift egzoz çıkışı aracın sportif görünümünü güçlendiriyor.

Volkswagen Golf GTE Sport 2

İç mekanda geleceğe daha da çok gönderme yapan konseptin yaşam bölümü bir savaş uçağını andırıyor. Tamamen dijital gösterge paneli oval direksiyon simidinin üzerine yansıtılırken sürücü ve ön yolcu arasında yer alan tünel Lamborghini konseptlerine göz kırpmış. Sırt bölümü çift parçalı koltuklara sahip olan otomobilde 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de görev yapıyor.

Volkswagen Golf GTE Sport 3

Kaputu altında, GTE uzantısını paylaştığı standart Golf modeli gibi hibrit bir ünite barındıran otomobilde Polo R WRC’nin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru bulunuyor. 300 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen ünite iki elektrik motoruyla desteklenmiş. Önde bulunan motor 115 beygir güç, 330 Nm tork üretebilirken arkada yer alan 115 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor.

Volkswagen Golf GTE Sport 4

Karma kullanımda 400 beygir güç, 670 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0’dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 275 km/s olarak açıklandı. Ortalama yakıt tüketim değeri 2 litre/100 km olarak açıklanırken sadece elektrik enerjisiyle elde edilen menzil 50 km.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...