Sağlığınız İçin Süt İçin

Share

Bugün 21 Mayıs Dünya Süt Günü. Peki ama sütün ne kadar yararlı olduğunu biliyor muyuz? Süt, bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Aynı zamanda da yağ yakımını hızlandırıyor. Bunun için de her gün 2 bardak süt içmeliyiz.

young woman  drinking milk

Sütün faydaları saymakla bitmez. En önce kemikleri güçlendirir, vücudu zinde tutar, sağlıklı saçlar için hücreleri yeniler, içerdiği yüksek miktarda potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını sağlıklı seviyede tutar kalbinizi korur. Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri olan obezite karşısında düşük yağlı sütler bir kurtarıcı olarak, yağ yakmayı hızlandırıyor.

108195812

Bir yaşından sonra ister çocuk ister yetişkin, günde en az 2 su bardağı süt tüketmelidir. 6 ve 16 yaşlar arasında ise günlük tüketilen süt miktarı 3-4 su bardağı süte çıkarılabilir. 3 bardak sütten alınan kalsiyumun farklı gıdalardan alınması istenirse 5 kilo et veya 8 kilo elma tüketilmesi gerekiyor.healthy-habits-drink-milk

Sütü açık alıyorsanız mutlaka güvendiğiniz bir sütçüden almanız ve iyice kaynatarak tüketmeniz gerekiyor. Hazır süt kullanıyorsanız ise alırken mutlaka son kullanma tarihine bakmalı, uzun ömürlü sütlerden de uzak durmalısınız.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kolukırık

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...