Hayatınızın Kontrolünü Ele Geçirin!

Share

Hem sağlıklı hem de formda bir vücuda kavuşmak çok da zor değil. Bilinçsizce ve alışkanlıkları değiştirmeden yapılan diyetler fazladan alınan kilolar ile noktalanıyor. Bu yüzden 3S kuralını uygulamalıyız: Sık beslenmeli, su içmeli ve spor yapmalıyız.

Fit young woman fighting off fast food

Diyetlerde önümüzdeki yiyecekler alınır ve yerine yenileri konulur. Katı kuralları olan diyetlerde, bir süre sonra canımız diyet yapmak istemez. Önce ruhsal açıdan ve ardından fiziksel açıdan diyeti bırakırız. Diyetlere başlarken, sağlıklı yaşama geçişin birinci adımının sağlıklı beslenme olduğunu unutmamalıyız. Önemli olan; ne yediğiniz, nasıl pişirdiğiniz, ne ile beraber, ne zaman ve son olarak da ne kadar yediğinizdir.

Woman Eating Salad

Sebzeler tercihen buharda, haşlama veya fırında ızgara şeklinde pişirilebilir, Etlere pişerken yağ eklenmesi emilimi bozar, kiloya neden olur. Mümkünse et, balık ve tavuk pişerken yağ eklenmemesidir. Meyveler yemekten 2 saat sonra tüketilmeli, yemeğin hemen önce ve sonrasında yenildiği zaman kiloya neden olur. Meyveleri birbiriyle çok karıştırmamak gerekir.

98215301

Sabah kahvaltısı en geç saat 9.00’da yapılmalı, akşam yemeği ise en geç (yazın) 8.30‘a kadar yenilmelidir. Metabolizmanın sağlıklı olması için, gece uykusu çok önemlidir. Saat 24.00-4.00 arası uykuda olabilirsek, hormonlarımız düzenli çalışır.

4

3S kuralını uygulamalıyız: Sık beslenmek, su içmek (2,5 litre su-12 fincan sıcak -ılık olarak) ve spor yapmak (yürümek, her gün yaklaşık 1 saat orta tempolu). Bedenimiz en önemli varlığımızdır. Bedenimize iyi bakmalıyız!

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan

Kaynak: İHA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...