Eurovision 2015’i İsveç Kazandı

Share

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen Eurovision 2015 şarkı yarışmasını İsveç adına yarışan Måns Zelmerlöw, “Heroes” şarkısıyla kazandı.

IMG_0740_EV

365 puan alarak birinciliğe ulaşan İsveç’i 303 puanla Rusya adına yarışan Polina Gagarina, “A Million Voices” şarkısıyla izledi.

Yarışmanın üçüncüsü ise İtalya adına yarışan II Volo’nun seslendirdiği “Grande Amore” şarkısı oldu.

Eurovision 2015’in tüm sonuçları ise şöyle:

Screen-Shot-2015-05-23-at-235308

İsveç Temsilcisi Måns Zelmerlöw, “Birinci olmak gurur ve mutluluk verici” dedi. Zelmerlöw, yarışmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Duygularını “Kesinlikle harika. Gurur duyuyorum, çok sevinçliyim, içim sevinçle dolu” ifadeleriyle değerlendiren Zelmerlow, son dakikaya kadar Rusya ve İtalya’nın yarışmayı kazanacağını düşündüğünü söyledi.

Yarışmada Azerbaycan temsilcisi Elnur Hüseynov, “Hour of the Wolf” (Kurdun Saati) şarkısıyla 49 puan toplayarak 12. sırada yer aldı.

Yarışmada, Almanya ve Avusturya’nın hiç puan alamaması ve Eurovision tarihinde ilk kez “köprüler kurmak” formatı kapsamında Avrupa dışından bir ülkenin (Avustralya) yarışmaya davet edilmesi dikkat çeken notlar arasındaydı.

You may also like...