Monaco GP’sini Nico Rosberg Kazandı

Share

Formula 1’de sezonun altıncı grand prix’si Monaco’yu, kendi evinde yarışan Nico Rosberg kazandı.

monaco-gp

Rosberg’i Ferrari’den Sebastian Vettel izlerken pole’den başlayıp bütün yarışı önde götüren ancak son periyotta güvenlik aracı içeri girdiğinde anlaşılmaz bir pit yapan Hamilton, ancak üçüncü olabildi.

Manaco’nun tüm sıralaması:

Yarış raporu:

Yarışa ikinci sıradan başlayan ve yarışın büyük bir bölümünü Vettel’in önünde ikinci sırada götüren Rosberg, güvenlik aracının piste girmesinden sonra Hamilton’ın yaptığı taktiksel hatayla birlikte liderliğe yükseldi ve Monaco’da üst üste üçüncü kez zafere ulaşmayı başardı.

Ferrari’nin Alman pilotu Vettel, üçüncü sıradan başladığı yarışta güvenlik aracına kadar Rosberg’in hemen arkasında yarışı sürdürüyordu. Güvenlik aracıyla birlikte pite giren Hamilton’ın yanında ilk virajı dönen Vettel, Casino virajına kadar Hamilton ile yan yana geldi. Yarış çizgisine sahip olan Vettel, çizgi avantajıyla Hamilton’ı geçmeyi başardı.

Son turlarda Hamilton’ın baskısına karşı iyi bir savunma yapan Vettel, geçişin zor olduğu Monaco’da yerini korumayı başardı ve ikinci olarak podyuma çıkmayı başardı.

Yarışın büyük bölümünü rahat bir şekilde lider götüren ve galibiyete doğru emin adımlarla ilerleyen Hamilton’ı, Verstappen-Grosjean kazasından sonra piste giren güvenlik aracı durdurdu.

20 saniyelik bir avantajı bulunan İngiliz pilot, güvenlik aracının piste girmesiyle birlikte pite yönelerek süper yumuşak lastiklere geçti. Ancak Rosberg ve Vettel pite girmeyince pit çıkışında rakiplerinin gerisinde kalan Hamilton, taze lastiklerine rağmen Vettel’i geçmeyi başaramadı ve üçüncü olarak podyumun son basamağına çıktı.

Red Bull’un genç Rus pilotu Kvyat, muhteşem bir yarış çıkardı ve takım arkadaşının önünde dördüncü sırada damalı bayrağı gördü.

Güvenlik aracından sonra Raikkonen’e iyimser bir atak yapan ve ufak bir temasla birlikte rakibini geçen Ricciardo beşinci, yarış içerisinde sıklıkla agresif telsiz konuşmalarıyla kulaklarda yer eden Raikkonen altıncı sırada çizgiyi geçti.

Force India’dan Sergio Perez yedinci olurken, takım arkadaşı Hulkenberg ilk turda ön kanadını kırdıktan sonra on birinci sırada finiş gördü.

McLaren-Honda ise bu sezon ilk defa puanla tanıştı.

Takımın İngiliz pilotu Jenson Button, harika bir yarış temposuyla birlikte sekizinci olarak takımın bu sezonki ilk puanlarını toplamayı başardı.

Jenson Button’ın arkasında dokuzuncu sırada yarışı sürdüren Fernando Alonso ise mekanik bir arıza yaşadı ve yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Sauber’den Felipe Nasr dokuzuncu olurken Monaco’da son puan Sainz’a gitti.

Yarışın gidişatını değiştiren olay ise Verstappen ve Grosjean arasında yaşandı.

Toro Rosso’nun genç pilotu Verstappen, yeni lastikleriyle birlikte Grosjean’ın üzerinde büyük bir baskı kurmaya başladı. Genç pilot, DRS’nin yardımıyla birlikte Grosjean ile olan farkı büyük bir hızla kapattı ve Fransız pilota arkadan çarptı.

Yüksek bir hızla ilk virajda yer alan bariyerlere çarpan Verstappen, kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı.

Aracın bariyerlerin altında kalmasından ve bariyerlerin ciddi anlamda hasar görmesinden dolayı güvenlik aracı içeri girdi. Romain Grosjean ise temasın ardından yarışa devam etti ancak on ikinci sırada yarışı tamamladı.

Kaynak: Türkiye F1 (Yarış raporu)

Bin kelimeye bedel bir kare:

Vettel de yarıştan mutlu ayrılanlar arasındaydı:

Sözün özü:

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...